Sjef for TVNorge og Discovery Networks Norway, Harald Strømme, tar over ledelsen av Discoverys virksomhet i Sverige med umiddelbar virkning. Det skjer etter at Discoverys svenske sjef, Jonas Sjögren, velger å forlate selskapet. opplyser Discovery i en pressemelding.

Strømme går i første omgang inn i rollen som konstituert administrerende direktør, i tillegg til sin nåværende jobb.

– Sverige er et stort og spennende marked der vi ser at utfordringene for lineær-TV er større enn i Norge. Men vi har et svært godt utgangspunkt med en sterk kanalportefølje med "Femman", eller Kanal 5, som flaggskip. Det satses nå tungt på sport og digitalt innhold i begge markeder. Og den svenske virksomheten leverer sterke seertall på en rekke produksjoner. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, sier Strømme i meldingen.

Han legger ikke skjul på at jobben blir krevende.

– Å lede to store organisasjoner, i to viktige markeder, blir en krevende oppgave. Men jeg kjenner allerede mange av våre svenske kollegaer godt, og ser frem til å samarbeide tett med dem. Og vi har et solid lederteam her i Norge, som klarer seg mer enn fint uten min daglige innblanding. 

Discovery-ledelsen kommenterer Strømmes overtagelse i Sverige slik:

– Jeg er svært glad for å kunne annonsere at Harald har takket ja til å videreføre jobben Jonas har begynt på i Sverige. Harald vil jobbe tett med den svenske ledergruppen for å sikre fokus på nye vekstmuligheter, som gjør oss relevante blant seerne og våre samarbeidspartnere også i tiden som kommer, sier Dominic Coles, COO & CFO Discovery Networks Northern Europe.

Discovery Networks er den tredje største TV-gruppen i Sverige, og består blant annet av kanaler som Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel og Eurosport.