Schibsted fortsetter opprustningen av sin norske annonsedivisjon under ledelse av direktør Per Håkon Fasting. Nå er det klart at Fasting har fått inn Pål Børresen i divisjonen sin. Han kommer sist fra Schibsted Classifieds Media, der han har jobbet med markedsføring og merkevarebygging med base i Barcelona.

Det skjer samme dag som Schibsted flytter så å si hele det digitale varelageret til sine to største merkevarer VG og Finn over til den programmatiske plattformen AppNexus, og dermed tar sitt største skritt i retning mer personalsiert og automatisert reklame.

Les mer: Schibsted går «all in» i programmatisk milliardmarked

I Schibsted Norge skal Børresen jobbe med verdien av kontekst, attribusjonsmodellering og dokumentasjon i verdikjeden.

- Det har vært en lærerik periode med mye reising, men nå er jeg klar for å jobb i de mer hjemlige trakter. Det har vært nyttig å være på kjøpersiden og ikke minst føle på den nagende usikkerheten man lett får når man kjøper programmatisk reklame. Selv om man har god kontroll på konverteringene, er det ikke alltid lett å vite hvem og hvor mange som faktisk blir eksponert, for ikke å snakke om kvaliteten på eksponeringene. Og fortsatt er det jo stort sett «all in» som rapporteres selv om vi vet at påvirkning gjennom hele kundereisen er ganske så avgjørende for konverteringen, sier Børresen.

I går la IRM frem en rykende fersk prognose som anslår at de totale programmatiske investeringene vilvære på snaue én milliard kroner i 2016 i Norge. Det er nær en dobling fra 2015. 

- I Schibsted Norge Annonse skal jeg nå gå inn i dette og bygge innsikt i hvordan våre nye teknologiske plattformer sammen med vårt premiumvarelager best mulig skal utnyttes for å skape effekt for våre kunder. Dette får vi ikke til alene, så jeg håper på et godt samarbeid med mange av våre kunder fremover, sier Børresen.

- Vi er glade for Pål nå tatt fatt i Schibsted Norge med sin betydelige faglige kompetanse hva gjelder analyse, metode, innsikt og nå sist betydelig erfaring på kjøpssiden globalt, sier Per Håkon Fasting.

Les også: Schibsted henter programmatic-sjef fra Group M