Samfunnsredaktør i Dagsavisen, Irene Halvorsen, overtar jobben som sjefredaktør i avisen Nationen.

45-åringen har vært i Dagsavisen i elleve år, de siste fem som samfunnsredaktør og kommentator.

- Jeg gleder meg stort til å gyve løs på jobben som sjefredaktør i Nationen, en avis som er perfekt posisjonert for det grønne skiftet. Hvor vi lever, hvordan vi lever og hva vi lever av er viktig for hele Norge – ikke bare for dagens lesere av Nationen, sier Halvorsen til Dagsavisen – avisen hun nå forlater.

- Jeg er trygg på at Irene vil videreføre Nationens arbeid med å synliggjøre hvorfor landbruk, matproduksjon og bosetting i hele landet angår oss alle. Hun vil være en god stemme for Distrikts-Norge og styrke Nationen, sier styreleder Johnny Ødegård til Nationen.

Nationen har hatt konstituert toppledelse siden Mads Yngve Storvik sluttet 1. februar i år. Rino Andersen fortsetter som konstituert sjefredaktør fram til Halvorsen tiltrer stillingen. Irene Halvorsen fortsetter som samfunnsredaktør i Dagsavisen i tre-fire uker til, og slutter senest innen 1. juni. Hun tiltrer som sjefredaktør i Nationen senest 1. november.

-  Det er naturlig å slippe Irene raskt når hun går til en slik jobb. Politisk reporter Marie Melgård trer umiddelbart inn i en utvidet rolle, og vil framover delta i vår kommentatoravdeling sammen med Hege Ulstein og Aslak Borgersrud, samt Dagsavisens øvrige redaktører, sier Dagsavisens sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm til Dagsavisen.

Mads Yngve Storvik gikk av som sjefredaktør i Nationen og administrerende direktør i Tun Media i januar. Han ble prosjektleder for Discovery Networks kommende OL-sendinger. Storvik begynte i Tun Media for under to år siden.