Schibsted Norge har hentet Anders Enger som ny Head of Programmatic. Han får dermed ansvaret for Schibsteds programmatiske annonsetilbud i det norske markedet.

- Jeg er veldig fornøyd med å få denne muligheten til å være med å drive utviklingen innen programmatisk kjøp og salg av annonser i et så spennende medieselskap som Schibsted, sier Anders Enger.

Ansettelsen kommer omtrent samtidig som Schibsted kutter kraftig. Forrige uke kunne Kampanje fortelle at 305 ansatte i den kommersielle avdelingen til Schibsteds abonemmentsaviser har fått beskjed om at staben skal kuttes med nesten 20 prosent.

Les mer: 55 må gå i Schibsted: - «Blodig» og «trist»

Nå skal Schibsted ifølge en pressemelding gjør betydelige investeringer både på teknologi- og produktsiden for å sikre et konkurransedyktig produkttilbud i det norske markedet i møte med internasjonale aktører som Facebook og Google.

Anders Enger kommer fra stillingen som Head of Programmatic Buying i Group M, hvor han har jobbet med programmatiske kjøp av annonser på vegne av kunder.

- Vi ruller ut ny annonseteknologi i disse dager, basert både på vårt partnerskap med Appnexus på adserving, og egenutviklet målstyringsteknologi fra produktteamet i London, sier Anders Spilling, direktør for Product Operations i Schibsted Norge Annonse.

- En svært viktig komponent i vår satsing vil være å kunne tilby våre annonseprodukter programmatisk. Da er det svært gledelig at kapasiteter som Anders Enger ønsker å være med på laget.

Det teknologiske våpenkappløpet mellom Schibsted og Google var temaet i Kampanjes podkast tidligere i vår, da vi fikk besøk av Ole Morten Hauge i Google og Per Håkon Fasting i Schibsted.

Hør hvordan diskusjonen utviklet seg her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.