Bjarne Tormodsgard gir seg som sjefredaktør i lokalavisen Hallingdølen. Det bekrefter han selv overfor NRK Radio. Han sier at det er på tide å slippe til nye krefter.

- 18 år som redaktør er lenge nok, sier Tormodsgard, som fortsetter i lokalavisen når han fyller 60 år til sommeren.

- Først må styret finnet en redaktør og så må vi sette oss ned og diskutere hva jeg skal gjøre videre. Det jeg har savnet de 18 årene som redaktør er det journalistiske håndverket. Jeg har lyst til å gå tilbake til det jeg startet med, journalistikken, snakke med folk, grave fram saker, sier han.

Hallingdølen var den første norske avisen som innførte betalingsmur. 5 november 2011 ble den konsernuavhengige avisen i Ål i Halingdal en snakkis i mediebransjen med betalingsløsningen «Ål inclusive» - hvilket innebar at kun betalende abonnementer fikk tilgang til alt innhold på alle plattformer. Tormodsgard mente Hallingdølen den gangen pløyde ny mark for bransjen.

- Fædrelandsvennen kom et halvt år etter oss og er i prinsippet nøyaktig den samme løsningen. De ringte oss ofte og lurte på hvordan tallene utviklet seg. Vår satsing er en askeladdhistorie. Hallingdølen vi er en liten og uavhengig avis mens Fevennen har hatt hele Schibsted i ryggen med markedsanalyser og betydelige ressurser. Så jo, vi synes vår historie er litt spennende, sa redaktøren til Kampanje.

Avisen har mottat en rekke mediepriser - både i Norge og utenfor landets grenser - de siste årene.

Les også: Ny pris til Hallingdølen

Les også: Betalingsmur ga rekord