Anne Marie Brady er ansatt i stillingen Head of Service Innovation i Scandinavian Design Group (SDG) for å jobbe både med merkevare, kundeopplevelse og tjenestedesign.

- Vi er utrolig glade for å styrke laget med Anne Marie for å kunne bidra til at kundene våre lykkes enda bedre med sin vekst gjennom tjenesteutvikling og innovasjon, sier administrerende direktør Jannicke Øiaas i SDG.

Brady kommer fra Posten der hun har erfaring fra både kommunikasjon, endrings- og merkevareledelse, samtidig som hun de siste årene også har fokusert på fagområdene kundeopplevelse, tjenestedesign og innovasjon.

- Jeg er utrolig glad og stolt av å være en del av et så profesjonelt miljø som SDG representerer.  Jeg ser virkelig frem til å sette ytterligere fokus og trykk på tjenestedesign og innovasjon som fagområde, sier hun.

Fra Posten og Bring kommer hun fra jobben som direktør for kundeopplevelser hvor hun også i en tidligere fase ledet arbeidet med utvikling og lansering av ny merkevarestrategi, navn og visuell identitet for Posten og Bring.

Hun har også rukket å være innom Umoe Restaurant Group og vært mrkedsdirektør i ICA og Rimi. I Umoe var hun blant annet sentral i etableringen av Starbucks på det nordiske markedet.