Tidligere markedssjef i C More og norgessjef i HBO Nordic, Rune Espedalen, er ansatt som administrerende direktør i analyseselskapet Nepa. Der skal han lede oppstarten av det svenske selskapets satsing i Norge i et marked som domineres av selskaper som TNS Gallup, ACNielsen, Ipsos og Opinion.

Les også: HBO Norge-sjefen slutter

- Jeg kjenner Nepa fra kundesiden og vet at de ligger veldig langt fremme når det gjelder å kombinere research med kunde- og transaksjonsdata for å skape handlingsrettet innsikt. Organisasjonen er innovativ, internasjonal og full av positiv energi. Jeg er gleder meg til å bidra på den spennende reisen videre, sier Rune Espedalen til Kampanje.

Nepa er et researchselskap som har over 350 kunder fordelt på 50 land og har siden oppstarten vært et raskt voksende selskap i Sverige. Analyseselskapet jobber blant annet med overvåkning av merkevarer og merkevare-tracking.

Nå vil selskapet inn på det norske markedet som beløper seg til rundt 700 millioner kroner om legger omsetningen til de aller største analyseselskapene til grunn.

- Jeg er veldig glad for å få på plass vårt kontor i Norge som en del av en større ekspansjonsplan. Jeg vet at Nepa har noe å tilføre det norske markedet, og er overbevist om at Rune er rett person for oss i Norge, sier Hans Skruvfors, administrerende direktør for Nepas Europa- og Asia-satsing.

Nepa’s hovedkontor ligger i Stockholm og jobber med kunder som SAS, BBC, Disney, Spotify, MTG, Nordic Cinema Group, P&G og Telenor.