For nå slutter den tidligere salgsdirektøren i mediebransjen  for å begynne hos rekrutteringsselskapet DynamicPeople. 

- I Dynamic People er det flinke og hyggelige folk som tar den digitale utviklingen på alvor. Jeg tror det er avgjørende at man tenker digital kompetanse når man skal ansette mennesker i dag, sier Einar Børsum som dermed tar turen over i hodejegernes rekker.

Daglig leder, Trine-Lise Jagge, i Dynamic People sier at ansettelsen av Einar Børsum er et strategisk valg i selskapets videre satsning 

- Vår bransje er i endring, det er viktig for oss å ansette hodejegere som har en kombinasjon av nytenkning og spesialkompetanse, dette slik at vi til en hver tid kan møte våre kunders behov som også stadig er i endring. Vi som byrå må evne å tenke nytt, vi må snu oss raskt, tilpasse oss markedene vi er i og til en hver tid ligge i forkant. De fleste bransjer er inne i en digital transformasjon og rekruttering av ledere og spesialister med digital kompetanse er avgjørende fremover, sier Trine-Lise Jagge.

- Litt enklere medieplaner
Dermed forlater Einar Børsum (50) en mediebransje han har jobbet i nesten hele sitt arbeidsliv.

- Jeg har vært så heldig å få jobbet med i mange ulike deler innenfor mediebransjen. Jeg startet min karriere som medierådgiver i gamle Media Marketing eller det som i dag heter MEC. Jeg husker at min største kunde den gangen var Thorn som leide ut primært hvitevarer og brunevarer. Men «medieplanen» den gang var nok litt enklere enn den er i dag. Størstedelen av annonsebudsjettet ble allokert til VG, og det funket bra, fortsetter Børsum.

Senere ble det karrierestoppere i både Radio 1, TV 2, Hjemmet Mortensen og betal-tv-kanalen C More som TV 2 overtok i fjor. Dermed havnet Børsum på nytt i landets største kommersielle tv-kanal.

- Jeg jobbet i TV 2 for første gang som salgssjef fra 1998 til 2004. Store penger med dertil store budsjetter. Det å jobbe og forvalte en av Norges sterkeste merkevarer, forhandle med noen de mektigste menneskene blant annonsørene og ansette de flinkeste selgerne var en fantastisk reise, sier han om den første tiden i TV 2.

 - Samme type skjortemerke
Da han sluttet i TV 2 valgte han likevel å holde seg i Egmont-sfæren for i2004 begynte han som salgsdirektør i Egmont Hjemmet Mortensen.

- Selv om jeg fortsatt befant meg i Egmont var kulturforskjellen fra TV 2 selvsagt ganske stor. I salgsavdelingen til TV 2 var man en relativt liten homogen gruppe. Det var mange med samme type skjortemerker og sko, sier han.

I Hjemmet Mortensen var salgsavdelingen da Børsum kom på nesten 80 mennesker og en blanding av det Børsum kaller «hele Norge representert i en avdeling».

- Vi hadde urbane kjekkaser, friluftsmennesker, caffé latte-drikkende småbarnsmødre og godt voksne menn og kvinner som solgte på titler som «Gravid», «Det Nye», «Kamille», «Hjemmet», «Norsk Ukeblad», Familie og Vi Menn. Jeg husker at vi kalte det fra "vugge til grav" som var ganske betegnende for målgruppene, sier Børsum. 

- Et eget stammespråk
Å starte med betal-tv i det som den gang var Bonnier-eide C More, sier han var «veldig lærerikt».

- Det å komme til betal-tv var som om å komme til et helt annet univers innenfor mediebransjen. Det var et eget stammespråk som jeg var nødt til å lære, her var det helt andre begreper enn CPT og OPC. Tidligere erfaring var å jobbe med forhandlinger mot annonsører til å jobbe med salg og forhandling mot distributørene, sier han.

I C More var han blant de første til å merke konkurransen fra Netflix og kaste seg inn i det nye markedet for strømmetjenester på tv.

- Vi var tidlig ute med å lansere vårt innhold digitalt ved å lansere streaming tjenestene C Sports og Filmnet. Utfordringen var nok at det ikke var så mange som fikk med seg innholdet da vi kjempet mot giganter som TV 2 Sumo, Viaplay, Netflix og senere HBO Nordic, sier han.

Mener timingen er god
Men da TV 2 overtok C More i juli 2015 begynte han å tenke på at timingen for å gjøre noe annet var god.

- Ja, du kan vel si at jeg for første gang begynte å tenke litt på hva jeg skulle gjøre når jeg blir stor. Å jobbe som hodejeger er noe jeg har hatt lyst til mange ganger opp gjennom karrieren, men jeg har vel ikke syntes at det har passet i forhold til timingen. Nå synes jeg selv timingen er god. Mange bransjer er under omstilling og trenger nye kompetanse, og jeg har fått mange år med erfaring med, ledelse, endringsledelse, digital kompetanse, marketing, og ikke minst med ansettelser, sier han.

Rekrutteringsselskapet Dynamic People, teller i dag 12 ansatte og ble etablert i 201. Selskapet har siden oppstarten gått med overskudd og eies av blant andre Trine Lise Jagge og Bente Gladsø. Også Trine Lise Jagges mann, den tidligere alpinkjøreren og OL-vinneren Finn Christian «Finken» Jagge,  jobber i selskapet.

- Dynamic People er organisert ut i fra en filosofi og en tanke om at en bedrift bare er så god som sine menneskelige ressurser. Vi er veldig stolte over at Einar Børsum har valgt oss, og alle i Dynamic People gleder seg over å få en så dyktig kollega til på laget, sier Trine Lise Jagge.