Tine Widerøe (47) erstatter den nåværende rektor Bjørn Jarle Hanssen, som går av med pensjon.

– Westerdals Oslo ACT går en spennende tid i møte, og vi skal jobbe målrettet mot vår visjon om å bli en ledende og nyskapende høyskole innen kunst, kommunikasjon og teknologi. Vi utdanner studenter innenfor områder som er i rask utvikling, og for å fortsette å være attraktive for både studentene og bransjene, må vi være framoverlente, omstillingsdyktige og modige, sier Tine Widerøe i en pressemelding.

Hun var rektor ved Norges Kreative fagskole fra 2006-2013 og dekan ved Norges Kreative Høyskole fra 2013-2014. Hun innehar nå stillingen som administrasjonsdirektør ved Westerdals Oslo ACT, hvor hun har vært siden november 2014.

–Styret er overbevist om at Tine Widerøe er den rette personen til å lede høyskolen videre i den viktige fasen som institusjonen er inne i nå, hvor nye fagavdelinger utvikles og nye lokaler skal tas i bruk, sier styreleder Marit Reutz.

 Den nye rektoren er diplomøkonom fra BI, har grunnfag i pedagogikk fra UiO og en mastergrad i utdanningsledelse fra UiO. I tillegg har hun gjennomført ulike lederkurs ved AFF, NHO og BI.