Reklamebyrået SMFB har lagt bak seg nedturen under fredagens Gullblyanten, der gullfangsten ble heller mager. Men daglig leder i byrået, som for ett par år siden var mestvinnende på den store kreativitetskonkurransen, har sett seg ut nytt gull i form av digitaldirektør i IUM, Lars Istre, og Mari Ringstad Krohn, som kommer fra Schibsted.

- Vi leter hele tiden etter mennesker som deler våre ambisjoner og interesse for kreativitet, og det gjør Lars Istre til gangs. Hans kunnskap om digitale medier, er noe som kan hjelpe oss til å gi gode ideer enda mer fart og spenning. Og når han i tillegg forklarte til sin far at et jobb-bytte ville være som å gå fra å være «anestesilege til å bli hjernekirurg», følte jeg meg veldig trygg på at han har skjønt hva jobben i SMFB går ut på, sier Christian Steen til Kampanje.

Stangeland Eide slutter
Istre hentes inn mye på grunn av at en annen tidligere mediebyrå-direktør forsvinner til Telenor. For Kampanje kan i kveld fortelle at konsulent Beathe Stangeland Eide slutter i SMFB.

- SMFB går veldig bra og de er en i vekstfase så det er ikke unaturlig at de trenger folk og når jeg i tillegg fikk denne superspennende muligheten i Telenor, var det også naturlig at de henter inn en med mediebyråkompetanse, sier Stangeland Eide.

Stangeland Eide kom til SMFB fra Mediacom for knappe to år siden, men nå fortsetter altså jobbreisen til Fornebu og Telenor, der hun blir ansvarlig for kommunikasjon og mediestrategi for mobildivisjonen i Telenor Norge.

- Umulig å si nei
Stangeland sier hun ikke kunne takke nei til tilbudet om starte opp i telekonsernet og det som er en helt nyopprettet stilling.

- Ja, det var helt umulig for meg å si nei. Nå har jeg vært lenge på leverandørsiden i ulike roller og ulike stillinger og jeg har også jobbet med Telenor fra den siden. Å starte opp i Telenor blir rett og slett super-gøy. Det er et fantastisk selskap og sjanse for meg til å bruke alt jeg kan. Med ansvaret for kommunikasjon og mediestrategi kan jeg bruke min kompetanse både fra reklame- og mediebyråsiden, sier hun.

I Telenor blir Stangeland Eide å jobbe med folk som Karianne Salicath og Ola Opheim på det som i Telenor heter Advertising & Media-teamet og hun kommer på byråsiden til å jobbe tett med Starcom og Try.

- Starcom er det nye mediebyrået vårt, mens Telenor har jobbet en årrekke med Try. Jeg kommer til å jobbe tett med begge de to byråene og med de leverandørene av kommunikasjonstjenester, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Nye i SMFB:

Mona Ringstad Krohn og Lars Istre er nye i reklamebyrået SMFB. Ringstad Krohn kommer fra Schibsted som businesscontrollerer, mens Istre kommer fra IUM og fyller på med mediebyråkompetanse i reklamebyrået.

- Nærmere den kreative kraften
Mannen som skal fylle Stangeland Eides sko blir altså Lars Istre som de siste årene har vært i mediebyrået til McCann Worldgroup i Norge, IUM.

- IUM er et drivende dyktig mediebyrå, men for meg handlet det mer om å komme nærmere den kreative kraften. Det er noe jeg har tenkt på lenge, og når SMFB kom på banen var det en enkel avgjørelse. SMFB har en sterk kultur for å sette kreativitet i førersetet, er rigget for fremtiden og viktigst av alt, flinke og veldig trivelig folk som jeg gleder meg til å jobbe sammen med, sier Istre.

- SMFB har bygget seg opp innen optimalisering med SMFB Engine. Er det i et reklamebyrå fremtiden ligger og ikke i medieinvesteringer?

- Fremtiden vil fortsatt handle om å skape ønsket effekt for kundene våre. Det er godt dokumentert forskning som sier at god effekt først og fremst kommer gjennom kreativitet. Så det handler egentlig om å starte i riktig ende, det hjelper ikke å skru og vri rundt på medieinvesteringene for å finne den riktige relevansen og målgruppen hvis budskapet ikke henger på greip, sier han.

- Kulhet ikke viktig
- SMFB må sies å ha et ganske «kult» image. Hvor kul vil du si at du selv er på en skala fra 1-10?

- Hakke peiling, jeg svinger helt sikkert avhengig av hvem du spør, men hvis jeg oppfattes kul så er det garantert pur flaks. Og når det kommer til jobb og valg av kollegaer tar jeg mine valg på helt andre parametere enn kulhet. Jeg vil lage god reklame sammen med bra folk og det skal vi gjøre i SMFB, sier den nye konsulenten til SMFB.

Daglig leder Christian Steen sier det er god fart i SMFB for tiden og at byrået har vokst til nærmere 70 ansatte i de tre byråene SMFB, SMFB Engine og SMFB Factory. Han har derfor sett behovet for å styrke seg innen økonomi og finans.

- Finansdirektør fra Sunnmøre
Derfor henter han også inn konsern-controllerer fra Mari Ringstad Krohn fra Schibsted til å passe bedre på butikken. Hun går inn i stilling som ansvarlig for økonomi og finans i SMFB.

- Virksomheten er blitt mer kompleks og med en økende internasjonal omsetning og en forventing om markant økning i mediekjøp i digitale kanaler i inneværende år, så må vi jobbe annerledes og mer langsiktig med vår økonomi. Mari tilfører oss en veldig interessant erfaring og kompetanse fra sin tid i Schibsted, og er umiddelbart en ressurs for et moderne byrå som SMFB, sier Steen.

- Dessuten har jeg alltid drømt om å få en CFO fra Sunnmøre, legger Steen til.

Omsetningen i SMFB nærmet seg 100 millioner kroner i 2014 og overskuddet før skatt endte på syv millioner kroner.