Jannicke Engan forlater daglig leder-stillingen i Monster Entertainment for å tiltre stillingen som regionredaktør for NRK i øst. Regionen omfatter distriktskontorene i Østfold, Oslo/Akershus og Buskerud.

Les mer her: Her er NRKs nye regionredaktører

Engan har jobbet i Monster Entertainment siden 2008. Hun har tidligere også jobbet som reporter og vaktsjef i TV 2, og vært produsent for underholdningsprogrammer som Idol, Norske talenter og Skal vi danse.

- Jeg har hatt åtte fine og lærerike år i Monster, hvor jeg har hatt gleden av å jobbe med utrolig mange dyktige og fine kolleger. Det blir litt trist å forlate alle de fine kollegene, men samtidig så gleder jeg meg enormt til å starte i NRK. Det produseres utrolig mye og bra innhold fra NRKs distrikskontorer og jeg gleder meg til  bli en del av det flinke teamet i øst som skal levere mer nyheter og programmer på alle plattformer, sier Engan i en pressemelding.

- Det vil bli i utfordrende og skikkelig gøy å kunne løfte dette arbeidet inn framtidens mediebilde, legger hun til.

Den nye regionredaktøren inngår i distriktsdirektørens ledergruppe sammen med blant andre redaktørene for region nord, midt, vest og sør. Distriktsredaktørene for Østfold, Østlandssendingen og Buskerud vil sitte i regionens ledergruppe.

- NRKs distriktskontorer skal produsere i verdensklasse fra norsk virkelighet. Med Engan ved roret har vi fått en ambisiøs medieleder som gjennom sin brede erfaring vil drive fram flere nyheter fra det mest folkerike området i landet, sier distriksdirektør Grethe Gynnild-Johnsen. 

- Oppdraget hennes er også å innfri vår strategi om å levere også flere programmer i verdensklasse på alle plattformer fra dette området, understreker Gynnild-Johnsen