I fjor høst sluttet Patrick Tepfers som administrerende direktør ved Norsk design- og arkitektursenter (DOGA) etter et knapt halvannet år i jobben. Nå er hans etterfølger ansatt.

Les også: Tidligere PR-topp slutter i design-allianse

Det er Trude Gomnæs Ugelstad som er ny administrerende direktør i DOGA. Hun er utdannet siviløkonom og kunsthistoriker og har tjue års erfaring som leder av kulturinstitusjoner. Hun har blant annet ledet Akershus Kunstsenter og Oslo Kunstforening, og vært administrerende direktør i Norske Kunsthåndtverkere fra 2008 til 2012. Ugelstad kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norwegian Crafts.

Samtidig er Tor Inge Hjemdal tilsatt som direktør for arkitektur i DOGA. Hjemdal kommer fra stillingen som fagsjef i Norske arkitekters landsforbund (NAL).

- Vi er veldig fornøyd med disse ansettelsene. Vi får to meget erfarne ledere med tung fagkompetanse. Ugelstad og Hjemdal kommer inn i en spennende periode for DOGA, og skal sørge for at design- og arkitekturfagene bidrar i omstillingen av norsk næringsliv og offentlig sektor, sier Katinka von der Lippe, fungerende styreleder DOGA.