- Ingrid er strategisk svært sterk, hun har bevist gode lederevner, og kjenner norsk samfunnsdebatt godt. Jeg er veldig glad for å ha henne med på vårt lag på veien mot valgseier i 2017, sier partisekretær Kjersti Stenseng på Arbeiderpartiets egne nettsider.

Langerud kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for samfunnsansvar i NorgesGruppen. Tidligere jobbet hun ti år i PR-byrået Burson-Marsteller, de siste fem årene som en del av ledelsen, og hun har arbeidet i Miljøverndepartementet som førstesekretær i avdelingen for internasjonalt samarbeid.

Hun erstatter Pia Gulbrandsen (35), som sluttet som kommunikasjons- og organisasjonssjef i Arbeiderpartiet i fjor høst. Hun gikk til en nyopprettet stilling som direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Bama Gruppen.

Les også: PR-sjef forlater Ap

- Jeg gleder meg over å få kombinere politisk engasjement med kommunikasjonsfaglig arbeid i Norges største parti. Arbeiderpartiet er i front med å ta i bruk nye kanaler og virkemidler for å snakke med velgerne. Det er viktig for et åpent og inkluderende parti som vil nå folk i deres hverdag. Jeg ser fram til å ta fatt på oppgavene som venter i en spennende tid, sier Ingrid Langerud.

Langerud er også tidligere leder av Europeisk Ungdom, nestleder i Europabevegelsen, og styremedlem i Internasjonalt Forum i Oslo Arbeiderparti. Hun er utdannet bachelor i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Langerud tiltrer stillingen 7. mars.