Overtar etter Volan:

Laurie MacGregor er NRKs nye rådgiver for sosiale medier. Foto: CF Wesenberg.

Jobb / Publisert - Oppdatert

Hun er NRKs nye sosiale medier-sjef

Miljøpartiet de Grønne-topp danket ut konkurrentene i kampen om NRK-stillingen.

Laurie MacGregor er ny sosiale medier-rådgiver i NRK, og overtar stillingen som Ingeborg Volan forlot i fjor. Det skriver NRK i en melding i dag.

Les mer: Volan går fra NRK til Adressa

MacGregor er født og oppvokst i Storbritannia, og har bodd i Norge siden 2004. Hun begynte karrieren sin som utenriksjournalist i Berlin hvor hun jobbet blant annet for The Guardian og BBC News. I Norge har hun i hovedsak jobbet som kommunikasjonsrådgiver, sist for Miljøpartiet De Grønne, hvor hun ledet partiet til en digital og sosiale medier-seier under valgkampen 2015.

- Dette er kjempestas! Jeg er svært glad for tilliten og gleder meg til å begynne som strategisk rådgiver i NRK. Noen av mediebransjens mest spennende digitale utfordringer ligger foran oss, og vi blir nødt til å finne løsningene sammen. Og det skal vi klare: NRK har noen av Norges skarpeste og mest kreative hoder, og jeg er heldig som får lov til å være med på dette laget, sier Laurie MacGregor til NRK.

Nettsjef Frank Gander, som blir MacGregor nærmeste leder, sier det har vært en krevende ansettelsesprosess.

- Krevende, ja, men også morsom og interessant med så mange høyt kvalifiserte blant de 69 søkerne, både interne og eksterne. Kunnskapsnivået om strategisk bruk av sosiale medier har steget betraktelig både i og utenfor NRK de siste årene, så det var ikke der søkerne skilte seg fra hverandre. Vi trenger imidlertid også et digitalt hode med mediehusforståelse og sterke strategiske evner som kan tenke bredere på både tredjepartsutfordring og NRKs framtid på store og små skjermer, enn bare det som handler om sosiale medier. Det har vi funnet hos Laurie MacGregor. Jeg gleder meg til å inkludere henne i ledergruppen min og jobbe tett sammen med henne, sier Gander.

MacGregor vil tiltre stillingen i løpet av mai måned.

Hun er NRKs nye sosiale medier-sjef