Aftenposten-kommentator Thomas Boe Hornburg (42) er ansatt som politisk rådgiver for partileder Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet med ansvar for politikkutvikling og strategi.

Hornburg har 16 års erfaring som kommentator, journalist, redaktør og direktør i Schibsted. Han deltar for tiden på sjefskurset ved Forsvarets høgskole og starter i jobben i Arbeiderpartiet når kurset er avsluttet.

– Hornburg har bred erfaring fra privat næringsliv, redaksjonell virksomhet og analyse av det norske samfunn og norsk politikk. Jeg er glad for at han har sagt ja til å slutte seg til Arbeiderpartiet. Hans kunnskaper og erfaring vil styrke og komplementere vårt lag og gi verdifulle bidrag når vi skal skape politikk og strategi som skal danne grunnlag for valgseier og ny regjering i 2017, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Små forskjeller, høy tillit, mange i arbeid, stø styring og et finmasket sosialt sikkerhetsnett. Det er mye ved Norge det er verdt å forsvare og forbedre. Å bidra til å utvikle Arbeiderpartiet videre blir en ny og svært spennende utfordring for meg, sier Boe Hornburg.