Det skjer mye i Schibsted Norge for tiden. I går ble det kjent at abonnementsmediehusene til Schibsted hadde funnet sin nye annonsedirektør i Fædrelandsvennens André Walle. Samtidig ble det klart at Aftenpostens annonsedirektør Gunn Helen Hagen sluttet.

Les også: Han skal hente inn 1,4 reklame-milliarder

Les også: Hagen slutter i Aftenposten

For parallelt med jakten på en ny sentral annonsedirektør, har Schibsted Norge og kommersiell leder for abonnementsmediehusene, Tor Jacobsen, også jaktet en markedsdirektør som kan jobbe sentralt.

- Ja, det er riktig, men vi har valgt å runde av denne prosessen nå, sier Jacobsen til Kampanje.

I stedet for å ha en markedsdirektør med ansvaret for merkevaren til alle de fire regionavisene, vil Schibsted-ledelsen at «merkevarene i større grad skal styres lokalt».

- Vi har tro på at merkevarene bør styres lokalt og at en sentralisering av merkevarene ikke er riktig for oss nå. Merkevareansvaret vil fortsatt ligge i den samme organisasjonen og i det nye rigget vårt, men vil være sterkere knyttet til det lokale, sier han.

Dermed blir det fire lokale markedssjefer i Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen og ikke en sentral markedsdirektør slik Schibsted gikk ut med i sin stillingsutlysning. Arbeidet med å finne rett person var ledet av hodejeger Jon Dissen rekrutteringsfirmaet JP Cornerstone.

- Kan det bli aktuelt med en markedsdirektør sentralt senere?

- Ja, det kan bli aktuelt over tid, men ikke akkurat nå. Det var ikke riktig prioritering akkurat nå, sier han.

Han sier alle som har meldt sin interesse for stillingen er blitt kontakt og informert om beslutningen.

Vil ha lokal kraft:

Kommersiell leder i Schibsted Norges abonnementsmediehus, Tor Jacobsen, vil ha mer lokal kraft og innstiller jakten på markedsdirektør sentralt. - Det var ikke riktig prioritering akkurat nå, sier han.