Martine Torp Lund er ansatt som ny direktør for prosjekt, strategi og digitalisering i Schibsted Norge Abonnementsmediehus, som er den nye kommersielle fellesenheten for Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad. Hun kommer fra stillingen som produktsjef i Aftenposten, og har tidligere jobbet blant annet i Finn, Schibsted Norge og vært Schibsted management trainee.  

- Vi kommer til å jobbe mer og mer prosjektbasert i tiden fremover, og vi ser at svært mye av verdiskapningen skjer på tvers av de ulike kommersielle avdelingene og ikke minst mellom redaksjonell og kommersiell side. Martine vil sørge for at vi jobber proft her. Hun vil også holde i strategiarbeidet i tillegg til å støtte digitalisering på alle plan. Jeg har lært Martine å kjenne som strukturert, en som har et sterkt strategisk mindset og hun får alltid tingene gjort. Jeg er veldig glad for å ha Martine med på laget, sier kommersiell direktør og øverste leder for den nye enheten, Tor Jacobsen.

Les mer: Blir ny kommersiell sjef i Schibsted

- Mange av de nye mulighetene oppstår gjerne på helt nye felt eller på tvers av avdelinger. Vi ser at mange av disse mulighetene løses gjennom prosjekter, og min oppgave blir å sørge for at vi prioriterer, setter i gang og ikke minst fullfører de prosjektene som er viktigst for oss som helhet, sier Lund.

Karl Vestli er ansatt som direktør for brukermarked. Vestli kommer fra stillingen som direktør for Schibsted Norge Lesermarked. Han får ansvar for en portefølje på om lag 1,5 milliarder kroner. 

- Karl har svært bred erfaring fra hele verdikjeden rundt abonnement og brukermarked, fra Dagens Næringsliv, Aftenposten og nå sist sentralt for Schibsted. Karl er en sterk leder og en strateg som har en egen evne til å se hva som skjer rundt neste sving. Jeg er veldig glad for å ha med Karl i den nye ledergruppen, sier Tor Jacobsen.


- Jeg går løs på oppgaven sammen med gjeng dyktige og engasjerte kollegaer, og med sterke merkenavn som vi skal utvikle videre sammen med brukerne, sier Vestli.

Bård Skaar Viken er ansatt som direktør for digitale brukerinntekter. Han er i dag produktdirektør i Stavanger Aftenblad og er tidligere trainee i Schibsted.

- De digitale brukerinntektene er et av de mest strategiske områdene fremover, og vi forventer en kraftig vekst de neste årene. Vi ser høy betalingsvillighet for innholdet vårt, også digitalt, sier Tor Jacobsen. 

- Skal vi lykkes fremover mener jeg vi er nødt til å tenke helhetlig rundt bruker- og kundeopplevelsen. Vi må jobbe godt med salg og lojalitet, styrke samarbeidet med redaksjonene, ta tydelige valg om publiseringsstrategier/lukking av saker og jobbe smartere med utgangspunkt i brukerdata. Jeg tror også vi må tørre å eksperimentere mer med forretningsmodellen. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, sier Viken.