Anders Opdahl (Nord), Sigrid Gjellan (Midt), Kai Aage Pedersen (Vest) og Heidi Pleym (Sør), blir nye regionredaktører i NRK. Den femte i region Øst blir klar senere, opplyser NRK i en pressemelding.

- Gjennom disse regionredaktørene har vi fått på plass ledere som er utålmodig ambisiøse på vegne av distriktskontorene. Nå skal vi arbeide hardt for å ta bredere plass i nyhetssendinger og med programskaping i verdensklasse fra norsk virkelighet, sier en fornøyd direktør for distriktsdivisjonen i NRK, Grethe Gynnild-Johnsen.

Les også: Anders Opdahl går fra Nordlys til toppjobb i NRK

Dagens øverste ledergruppe i statskanalens distriktsdivisjon blir nå halvert til ti ledere. Samtidig skal det innføres regionale ledergrupper, og distriktsredaktørene skal bli mer operative lokalt.

- NRKs Distriktsdivisjon skal lage innhold av høy kvalitet fra hele landet, til hele landet, på alle plattformer. Vi skal være nære, raske og tydelig tilstede ved hendelser regionalt og nasjonalt. Samtidig skal vi være nyskapende og speile mangfoldet i hele landet på en tydeligere måte enn før. En mindre ledergruppe gjør oss i stand til å beslutte og gjennomføre endringer raskere, og slik være i tråd med publikums bevegelser, sier Gynnild-Johnsen.

NRK har 15 disdriktsredaktører som skal rapportere til de fem regionredaktørene.