Nå bygger reklamebyrået Anorak opp PR-kompetansen og har ansatt to personer med lang fartstid fra Trigger. Det er Henrik Guderud og Marianne Skøien som starter hos Anorak for å lede byråets satsning på innhold, PR og forbrukeraktivisering.

- 2015 ble et godt og viktig år for oss, hvor vi har rigget oss med kompetanse i alle ledd. Vi er et kreativt drevet byrå, som også gjenspeiler hvordan vi rekrutterer, jobber med og integrerer nye fagområder, sier byråleder Torgeir Vierdal.

Han avviser at det nå kommer til å bli opprettet en «PR-avdeling» i byrået

- Dette er etterlengtet kompetanse for oss, og vi har brukt tid på å finne ut hvordan vi skal integrere den på best mulig måte i byrået. Vi har vurdert flere modeller, men tror nettopp integrering er stikkordet. Derfor blir Marianne og Henrik en del av den kreative gruppa. I bunn og grunn handler det om å gjøre Anoraks jobber enda bedre, ved at forbruker pr og innhold blir en del av hele verdikjeden istedenfor noe som puttes på til slutt., sier han.

Men Vierdal er ikke veldig begeistret for begrepet «PR».

- Du kan kalle det hva du vil, men for oss handler det om å skape et sterkere fundament til å utvikle uventa kommunikasjonsløsninger som skaper effekt og flytter merkevarer. Vi skal være spesialister og ikke generalister, sier Vierdal.

Hentes fra Trigger
De to nyansatte har begge erfaring fra Trigger. Henrik Guderud var med å starte kommunikasjonsbyrået Trigger sammen med Preben Carlsen, Camilla Kim Kielland og Markus Eckbo Endresen i 2010. Etter at han gikk ut av Trigger-partnerskapet for halvannet år siden har han jobbet frilans. Marianne Skøien har tidligere jobbet som innholdsrådgiver og fagansvarlig i Trigger. Hun har spisskompetanse innen digital kommunikasjon, og kommer sist fra Discovery.

- Drømmen min er å være et PR-hode som får jobbe libero blant de beste kreatørene i bransjen. At jeg nå skal få leve ut drømmen i Anorak gjør meg glad. At jeg også får jobbe sammen med Marianne igjen gjør meg enda gladere. Jeg er altså svært glad, sier Guderud.

Også Marianne Skøien gleder seg til å komme i gang.

- Anorak er et spennende byrå, og det har vært gøy å følge med på utviklingen de har hatt de siste årene. Jeg opplever gjengen her som dyktige og erfarne, men også som lekne og sultne, og det er en god kombo. De tør å tenke annerledes, og jeg føler vi har samme faglige ståsted i en kompleks og raskt endrende medieverden. Når de i tillegg er over snittet hyggelige, og deler min begeistring for karaoke, var det egentlig en no-brainer, sier Skøien.

Totalt teller nå Anorak 38 ansatte og Bold teller fire ansatte.