Sjefredaktør Anders Opdahl er ansatt som ny regionredaktør i NRK i Nord-Norge.

Det melder Nord24.no.

Redaktøren informerte de ansatte om sin avgang på et allmøte i Nordlysbygget i Tromsø klokken 13 mandag. Dermed er 36-åringen ferdig i Amedia-eide Nordlys, fem år etter at han ble ansatt som sjefredaktør i 2011.

Les også: Her er NRKs nye distriktsredaktører

- Det er sjeldent at det dukker opp slike muligheter og NRK-jobben virker veldig spennende. Det ligger noen utfordringer der som jeg kjenner at trigger meg. Å sitte med et redaktørmandat for redaksjoner i Nordland, Troms og Finnmark er en helt unik situasjon i nordnorsk mediesammenheng. Til syvende og sist var det som fikk meg til å gå for jobben, sier Opdahl til sin egen avis.

Som regionredaktør blir Opdahl overordnet sjef for tre distriktsredaksjonene i Nordland, Troms og Finnmark. Stillingen er ny, og kommer som en del av en omstrukturering i NRK, skriver Nord24, som er eid av Nordlys.