Den nye annonsedirektøren i Schibsteds abonnementsmediehus sier han starter opp allerede i morgen tidlig i sin nye jobb. I dag ble det kjent at André Walle er den som tar over ansvaret med å selge annonseproduktene knyttet til Schibsted abonnementsaviser på papir og digitalt.

Les også: Han skal hente inn 1,4 reklame-milliarder

- Dette er utrolig spennende og første oppgave blir å starte opp klokken åtte i morgen tidlig med å sette den nye ledergruppen Schibsteds mediehusselskap og samle alle annonse- og salgsfolka i én organisasjon, sier Walle til Kampanje.

Den nye annonsedirektøren i Schibsted Norges regionaviser Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad. Fedrelandsvennen og storbysamkjøringen sier han «er godt kjent med Schibsteds regionaviser».

- Ja, jeg har jobbet noen år i Schibsted og sett hva som fungerer. Jeg er også godt kjent med miljøene i både Bergen, Stavanger og Oslo og nå starter arbeidet med å bygge en felles identitet, sier han.

- Vi ser hvor verden går
Den nye annonsedirektøren vil få sjefer under seg i alle de fire byene. Her er foreløpig to klare og to nye skal på plass. Markedsdirektør Børge Aanestad i Stavanger Aftenblad og markedsdirektør Frode Ådland i Bergens Tidende blir med videre, også skal Fædrelandsvennen få en ny person inn i Walles tidligere rolle som salgs- og markedsdirektør i Kristiansand.

At det skal bli vanskelig å få fire lokale annonsedirektører under seg og som for første gang skal begynne å rapportere til ham direkte, tror han skal gå greit.

- Det er god stemning i både Bergen, Stavanger og Oslo og så skal det komme noen etter meg i Fevennen i Kristiansand. Jeg er ganske sikker på at det skal gå greit. Vi har sett hvor verden går og er nå klarer for å få mer kraft ut i markedet både på produkt og salg, sier han.

- Ønsker å gjøre nye nytt
Men i Aftenposten ligger det an til endringer. Annonsedirektøren til Aftenposten Gunn Hele Hagen har sagt at hun ikke blir med videre. Det bekrefter Tor Jacobsen sitter med det øverste ansvaret i Schibsted Norges abonnementsmediehus.

Les også: Hagen slutter i Aftenposten

- Gunn Helen Hagen har tidlig i prosessen meldt i fra om at hun ønsker å gjøre noe nytt, og vil i den anledning jobbe frem til første april i arbeidet med rigging av ny organisasjon og hjelpe ny annonsedirektør om bord, sier Jacobsen.

I tillegg så skal det også ansettes en annonsedirektør for Storby der Hilde Nordahl i dag er konstituert.

900 mill. i papiromsetning
Den nye annonsedirektøren Adré Walle har en tung oppgave foran seg når han skal hente inn 1,4 milliarder annonsekroner i et mediemarked som er mildt sagt krevende med fallende annonseinntekter på papir og et digitalmarked der veksten nå avtar.  Rundt 900 millioner kroner er omsetning fra papir.

Les også: Skriver ned avis-verdier for nesten en halv milliard

- Mye er på papir men det er fortsatt mulig å ha en angrepsstrategi på print. I dagens marked der det er så mye snakk om content og vi leverer 40-80 sider med content hver dag der vi kan tilby ulike løsninger. Vi må også bruke printinntektene til å bli bedre digitalt. Vi skal ikke legge oss ned å dø på print og tar flere grep. Ett av dem var vært svært vellykket med felledistribusjon av A-magasinet og det kommer flere nye grep, sier han.

Da Schibsted la frem sine tall for årets tredje kvartal i november i fjor var det en tilbakegang i digitale inntekter på fire prosent, mens annonseinntektene på papir falt med hele 21 prosent. Til sammen falt annonseinntektene i Schibsteds regionaviser med 18 prosent.

- Det er mange som mener at det vi holder på med er et forsvarscase. Men med alle de gode produktene vi sitter på i dag og med alle de gode produktene som kommer til å komme fra oss, mener jeg dette er et vekstcase, sier han.

- Og nå må du flytte til Oslo?

- Vi har en distribuert modell rundt hele kysten. Jeg skal ha base i Kristiansand og være der to dager i uken også skal reise i tre dager i uken. Det blir mye Oslo den første tiden, men så er planen å være like mye i alle byene, sier han.