Byråleder Eldar Skylstad trer til side som sjef for DDB for å fokusere mer på det kreative og faglige.

- Jeg slutter ikke. Jeg skal tvert imot veldig fortsette! Så det er ingen dramatikk i dette. Jeg elsker faget, og synes ledelse er spennende også. Nå skal jeg få mer tid til å utvikle meg faglig, sier Skylstad til Kampanje.

Han forteller at han har vekslet mellom lederstillinger og rådgiverstillinger i flere år. I denne omgangen har han jobbet som DDB-byråleder i rundt tre år.

- Det tror jeg er bra både for meg og for bedriften.  Alle kompetansebedrifter har godt av å få påfyll og energi fra toppen av. Vi var i en fase der vi har sett på hva som skal til for å øke fremover, og da fant jeg ut at det kan være en bra tid å bytte nå, sier Skylstad til Kampanje.

Les også: Skylstad ny DDB-sjef

- Mitt ønske
På denne bakgrunnen tok Skylstad opp forslaget med DDB-styreleder Niclas Melin.

- Jeg fremmet mitt ønske og fortalte hvorfor det kunne være en god idé for både DDB og meg. Så dette er mitt initiativ og mitt ønske, proklamerer han.

Nå gleder han seg til den nye rådgiverjobben. Han kommer ikke til å ha en fast makker, men vil likevel tidvis jobbe i team med Petter Gulli.

- Jeg kommer til å jobbe på tevers av alle teamene, men Petter Gulli og jeg kommer til å jobbe i tospann på store, strategiske oppgaver, sier Skylstad.

- Neppe svensk sjef
Når det nå starter en jakt på Skylstads etterfølger, tror ikke Skylstad at det kommer til å bli en ny, svensk byråleder i jobben.

- Det tviler jeg veldig på. Ikke det at jeg har noe imot svensker, altså. Vi ønsker en litt yngre profil, en med digital bakgrunn og med et hjerte som banker for alle muligheter som ligger der ute.Han eller hun må kjenne markedet godt, så det er ikke alltid en fordel å hente fra utlandet, sier han.

Skylstad kommer til å stå i stillingen frem til etterfølgeren er på plass.

- Jeg blir sittende og holde i rattet, og det synes alle parter er uproblematisk. Det er jo ikke sånn at jeg har mistet motivasjonen eller at ingen har tillit til meg.  Dette blir business as usual, så det kommer ikke til å bli et vakuum fremover, sier han.