Det er Hilde Sandvik selv som «breaker» nyheter om at hun forlater Schibsted-eide Bergens Tidende (BT). Hun har vært ansatt i regionavisen i ti år.

Hun skriver dette på Facebook:

«Kjære vener, kollegaer og kontakter. 26. februar kjem til å vere min siste arbeidsdag i BT. Etter ti innhaldsrike og særs interessante år som redaktør ønskjer eg å konsentrere meg om noko eg lenge har drøymt om; jobbe fram ei ny plattform for skandinavisk politikk, kultur og debatt. Næringslivet har for lenge sidan skjøna kva kraft som ligg i det nordiske. No kjem politikken og mediene etter.  No gler eg meg til å bruke dei neste to månadane på ei heilt ny kultursatsing i BT. Landet treng BT. Byen treng BT». 

29. februar blir hennes siste dag i mediehuset.

- Schibsted har gjort noen veivalg. Jeg har lyst til å gå en annen vei og får mulighet til å forfølge tanker jeg har jobbet med lenge. Det er også et verdivalg. Timingen kunne ikke ha vært bedre. Jeg har lenge vært opptatt av Skandinavia og Norden. Jeg mener det er rom for en plattform for kultur, politikk og debatt som gjelder Norge, Sverige og Danmark. Vi har mange av de samme problemstillingene, sier Sandvik til BT.no.

BT vil ikke ansette ny kulturredaktør.

- Det er alltid leit å miste profiler, men historien har vist at når noen slutter, vokser nye frem. Vi har en god kommentatoravdeling og en god tradisjon på kommentarfeltet. Det skal vi fortsette med, sier Øyulf Hjertenes.

BT er i gang med en ny runde med nedbemanning og kostnadskutt. Årsaken er fallende annonseinntekter.

Les mer: - Hver femte må gå i BT

Les mer: - Kutt på et nivå ingen har sett for seg