Bjarne Andre Myklebust tar over rollen som distribusjonssjef i NRK etter Arild Hellgren. Myklebust har lang fartstid i NRK med forskjellige ansvarsområder innen nye medier, teknologi og distribusjon. Han kommer fra stillingen som sjef for IP-distribusjon.

Han får ansvaret for hele NRKs distribusjonsportefølje som inneholder blant annet sendernettsavtaler for radio og tv, i tillegg til distribusjon av NRKs internettbaserte tjenester. Det opplyser NRK i en pressemelding.

- Mest innflytelsesrik i bransjen
Bransjenettstedet VodProfessional  rangerte de mest innflytelsesrike menneskene og selskapet i den nordiske VOD-bransjen (video on demand). Bransjenettstedet beskrev Norden som et arnested for innhold, produktutvikling og strategisk innovasjon og eksperimentering.

Spydspissen for utviklingen mente de var Bjarne Andre Myklebust, daværende sjef for IP-distribusjon i NRK. Han toppet deres liste over de 50 mest innflytelsesrike i bransjen for andre år på rad. Han danket ut både Netflix, PewDiePie og HBO i den nordiske kåringen.

- Det er jo hyggelig å bli anerkjent for å ha bidratt med en viss kompetanse på område etter å ha jobbet med dette i 15 år, men vi vet jo at dette ikke er en one-man-show. Det har vært mange med på å sette NRK på kartet, sa Myklebust til Kampanje.

Les mer: - Han er mektigst i strømmebransjen

Nå får han mer makt og innflytelse over NRKs teknologiske utvikling. Digitalisering av radioen, det digitale bakkenettet og ny oppgradert infrastruktur for internettstrømming er noe av det Myklebust skal jobbe med i  tiden framover. Myklebust skal også forhandle om og forvalte større avtaler med eksterne partnere.

Andreas Munkelien overtar ansvaret for IP-distribusjon etter Bjarne Andre Myklebust som nå blir leder for samme seksjon. Munkelien får ansvar for distribusjon av NRKs internettbaserte tjenester. Munkelien skal også lede utviklingen og implementasjonen av neste generasjons streaming-infrastruktur. Munkelien har hatt flere ledende teknologiroller i NRK.