Tidligere NRK-profil Anne Grosvold skal møte flere store kultur- og samfunnspersonligheter på Nationaltheatret i en programserie som får navnet «Grosvold møter». Først ut er Liv Ullmann og Anders Baasmo Christiansen. «Grosvold møter» blir åpent for publikum én lørdag i måneden gjennom hele 2016 og vises som programmer på nettsiden Nationaltheatret.no.

- Teatret er allerede en viktig arena for – og med på å forme – samfunns- og kulturdebatten med sine tydelige prioriteringer. Det oppleves ekstremt tidsaktuelt, og Nationaltheatret ligger i front for dette gjennom måten man tar i bruk alle arenaene på. «Grosvold møter» er i tråd med teatrets aktiviteter som er en forlengelse og utvidelse av det som foregår på scenen. Vi skal gi publikum en så god opplevelse som mulig. Det som foregår i denne bygningen skal oppleves som relevant, viktig og gøy for deg som kommer hit. Dette er møter som er noe mer enn lett forglemmelige samtaler. Alt kan skje i møte med disse gjestene, sier Grosvold i en pressemelding.

Teatersjef Hanne Tømta er svært stolt og glad over å ha en så stor samfunnspersonlighet som Anne Grosvold med på laget.

- Anne Grosvold representerer kvalitet, integritet, dybde og perspektiv, og gjennom disse møtene tar Nationaltheatret et skritt videre i det store prosjektet å engasjere offentligheten, bidra til samfunnsdebatten og være en åpen aktør, sier Hanne Tømta.

Les også: Slutter i NRK