Hening Eriksen gir seg som markedsdirektør i Jernia. Det skjer kort tid etter at han havnet på listen over de landets største ledertalenter. Han fikk i E24s kåring skryt for å ha «skapt internkultur hvor det bygges tro på egen merkevare» i jernvarekjeden.

Etter to og et halvt år som markedsdirektør i Jernia, melder Eriksen overgang til optikerskjeden Specsavers, hvor han blir markedsdirektør.

- Jeg har hatt noen spennende år i Jernia, det har vært en reise som har inneholdt alle de utfordringene en kan ønske seg som markedsfører.  Jernia har nå en langt tydeligere profil og kommuniserer bedre med kundene sine, noe både utmerkelser i bl.a. Retailprisen og kundetilbakemeldingene viser. Med en solid plattform på plass, er tiden moden for å ta fatt på nye utfordringer, sier Eriksen i en pressemelding.

Nå blir det briller for alle pengene.

- Nordmenn er prisbeviste og det er imponerende å se på hvordan Specsavers har endret folks vaner når det gjelder å kjøpe briller. Digitale kanaler åpner for helt nye muligheter. Det er i denne, som andre bransjer viktig å henge med på den digitale utviklingen, både i hvordan handel foregår og markedsføringen. Jeg er sikker på at Specsavers kommer til å lede an i denne utviklingen, sier Eriksen.