Sigve Brekke ble ansatt som ny sjef i Telenor i mai, og selskapet har fått kritikk for at valget ikke falt på en kvinne.

– Vi hadde med oss i sluttrunden både kvinner og menn fra både innland og utland, sa daværende styreleder Svein Aaser til NRK etter utnevnelsen.

Men ifølge VG ble ingen av de tre kvinnene med mest erfaring fra Telenor-ledelsen kontaktet under ansettelsesprosessen. En av forhåndsfavorittene til jobben, Berit Svendsen, skal ha blitt innkalt til en samtale med hodejegerfirmaet Egon Zehnder, men oppfattet ikke møtet som et intervju.

- Hvis det stemmer at ingen kvinner har vært med i hele prosessen, så er det ikke i tråd med den informasjonen jeg har fått underveis fra Telenors styre, sier næringsminister Monica Mæland til VG.

Aaser har ikke besvart VGs henvendelser om saken. Svendsen ønsker ikke å kommentere saken. Det nåværende styret i Telenor skriver at «Styret i Telenor gjennomførte en grundig prosess før ansettelsen av Sigve Brekke som ny konsernsjef. I denne prosessen vurderte styret en rekke sterke kandidater av begge kjønn.