Konsulenthuset Hammer & Hanborg har for tredje gang gjennomført undersøkelsen Nordic Executive Survey, hvor drøyt tusen ledere fra hele Norden har gitt sitt syn på arbeidsmarkedet, fremtiden og «Hvordan organisere seg for digital fremgang?».

I undersøkelsen ble lederne bedt om å liste opp de stillingstitlene de tror kommer til å bli viktige i årene framover og resultatet tyder på at content-bølgen ikke er i ferd med å dabbe av.

- Vi er nødt til å være forberedt på at mange av de jobbene vi har i dag, kan være borte om ti år. Samtidig vil den digitale omstillingen føre til mange nye muligheter, sier Trine Larsen, managing partner i Hammer & Hanborg Norge.

Content Evangelist beskrives som en som ikke bare svarer på spørsmål men også kan bygge dialog med kunder. I nær tilknytning til innholdsevangelisten finner vi tittelen Relationship Developer, som skal bygge gode relasjoner med kunder i realtid.

Titlene Data Visualiser og Data Flow Analyst viser at det fortsatt er behov for kompetanse som kan behandle stadig større datamengder i bedriftene.

Les mer: - Slik skiller du reklame og journalistikk

Les også: Nettavisgründer tror bannerannonsen står for fall

1073 kommunikasjons- og markedssjefer fra Norge, Sverige og Finland har svart på undersøkelsen.

Her er topp ti nye stillingstitler ifølge undersøkelsen:

  • Data Visualiser
  • Data Flow Analyst
  • Vlog Editor
  • Content Evangelist
  • Relationship Developer
  • Human Interaction Expert
  • Scenario Builder
  • Narrative Designer
  • Loyalty Builder
  • Network Explorer

- Hvor ofte pleier spådommene til lederne å slå til?

- Historisk pleier faktisk en del av disse tittelspådommene å treffe. Vi har i ti år gjennomført undersøkelser i vårt nettverk og det er jo ikke mange årene siden vi fikk sosiale medier-titler som fremtidsspådommer. I dag er jo de helt vanlige. Og nå skjer den digitale transformasjonen raskt, så jeg er helt overbevist om at noen av disse titlene vil finnes om ikke så lenge, sier Larsen.

Har spurt ledere: Trine Larsen i Hammer & Hanborg har kartlagt nordiske lederes forventninger til arbeidsmarkedet.