Egmont Publishing er i full gang med sin oppbygging av content marketing-divisjonen. Nå er Knut Christian Moeng ansatt som kreativ leder.

- Denne mannen har jeg jaktet på, sier Nina Wergeland, leder for Content Marketing i Egmont i en pressemelding.

- Knut Christian Moeng har en unik kreativ teft og vet hvordan man skaper gode redaksjonelle konsepter som trigger målgruppen. Han behersker alle medieflater. I tillegg har han stor forbrukerinnsikt. Hans innovative og meget dyktige redaksjonelle hode er en sentral brikke i vår Content Marketing-satsning, sier Wergeland, som selv vendte tilbake til Egmont Publishing i fjor for å lede mediehusets satsing på innholdsmarkedsføring.

Moeng er husvarm i Egmont. Han kommer fra stillingen som redaktør i Egmont-eide Mann. Tidligere var han redaktør i magasinet C! samt journalist i Her & Nå. Han har også vært musikksjef og programleder i NRK P3 og MTGs ungdomskanal ZTV.

- Det skal bli utrolig spennende å være med på videreutviklingen av Egmont Publishings CM-avdeling sammen med den dyktige og inspirerende gjengen som allerede spiller på laget. Jeg håper jeg kan gi et solid bidrag med den journalistiske erfaringen jeg har. Egmont skal helt klart ikke være noen hvem som helst i CM-segmentet, og jeg håper jeg kan være med å gjøre det slik at vi blir best i klassen, sier Moeng.

Egmont Publishing ruster massivt opp i content marketing-markedet, blant annet gjennom oppkjøp. Egmont Publishing eier nå majoritetsandeler i Bonzaii samt i digitalbyrået Sempro. Oppkjøpene og satsingen på innholdsmarkedsføring skjer samtidig med en større nedbemanning i redaksjonene i Egmont Publishing.

Les også: Sa opp journalister - kjøper content-byråer