Jane Throndsen, som gikk fra Dagbladet til rivalen VG i 2011, får nå utvidet ansvar i mediehuset i Akersgata 55 i Oslo. Throndsen, som er redaktør for VGs lørdagsmagasin VG Helg, vil fra 12. oktober også få redaktøransvaret for VG+, samt deskene i VG.

Det bekrefter Throndsen overfor Kampanje. Hun mener VGs magasinjournalistikk er helt vesentlig for at satsingen på abonnement, kjent som VG+, skal kunne vokse ytterlig.

- VG Helg-journalistikken når ut til millioner av lesere på alle VGs plattformer og er helt essensielt for veksten på VG+. VG Helg bidrar til vekst i det digitale, selv om vi faller med noen tusen lesere på papir, sier hun.

I formiddag bekreftet VG-sjef Torry Pedersen overfor Kampanje at VG har passert 100.000 betalende brukere. Throndsen fryder seg over tallet.

Les mer: Kraftig leserfall for avisene

- I går nådde VG en ny milepæl i mediehusets historie – 100 000 betalende digitale brukere på VG+, Vektklubb, og Dine Penger , sier Throndsen.

VG Helg og VG + styrkes nå med ti reportere og blir en av de største redaksjonelle avdelingene i VG.  Design og deskmiljøet i VG+ og VG Helg vil også samles, kan Throndsen fortelle.

- Det siste året har vi brukt mye kraft på å bygge broen fra papir og Helg til det digitale landskapet .For å bruke VGs unike digitale posisjon til skape et univers for de store lesesakene. De er meget verdifulle de leserne vi har i VG Helg. Når de leser magasinet er de i et modus hvor de bruker tid og fordyper seg. Også er det sånn at den journalistikken som blir født og først publisert i Helg også gir oss mange nye abonnenter på VG+, forteller hun.