En av teamlederne i Google Norge pakker kofferten og setter seg på flyet til Hong Kong. Der skal Lars Bratsberg starte opp som byråansvarlig i Google Hong Kong.

- Jeg går inn i ledergruppen der nede og skal lede Googles byråteam i Hong Kong. Det er en fantastisk mulighet man ikke får i mange store norske medieselskap i dag. Jeg ville nok angret resten av livet hvis jeg hadde latt denne passere. En mulighet hvor man vil vokse, lære, få et bredere perspektiv både for meg og min familie, sier Lars Bratsberg til Kampanje.

Bratsberg tar med seg både kone og barn til Asia og sier han har et treårsperspektiv med sin nye jobb.

- Familien har et perspektiv på tre år for så å returnere til Norge, sier han.

Han sier videre at han ikke har noen koblinger til verken Asia eller Hong Kong fra før av i livet slik at det meste blir nytt både i hans nye liv og hans nye jobb  - kanskje med unntak av byrånavnene han skal jobbe mot. De heter det samme både i Oslo og Hong Kong det være seg Dentsu Aegis, Omnicom og WPP.

- Hva tror du venter deg i Hong Kong?

- Jeg ser frem til å lære et nytt marked å kjenne og føle på en ekte internasjonal og multikulturell scene samt lære lokalt språk og etikette. Sistnevnte blir viktig, men også veldig gøy og måtte integrere seg å respektere at ting gjøres annerledes. Både dette med å holde og motta visittkort med to hender og legge de i ett egnet etui nærme hjerte er jo noe jeg aldri har praktisert til nå, men det blir dagligdags i Hong Kong, sier han.

Tidligere har Google Norge-sjefen, Jan Grønbech, snakket varmt om at flere nordmenn burde kommet seg utenlands og han har etterlyst mer «eventyrlyst» hos nordmenn, blant annet i Dagens Næringsliv.

Til Kampanje sier Jan Grønbech at det er mye å hente for sin kollega og ansatt Lars Bratsberg på et slikt utenlandsopphold.

- Jeg tror det er enormt mye å hente gjennom et slikt opphold.  Først og fremst for Bratsberg og hans familie. Lars vil jo øke sin markedsverdi for mange norske og utenlandske selskap betraktelig. Barna vil få en erfaring som vil gi dem et forsprang og økt innsikt. Dessuten vil de få nyte godt av et langt bedre skolesystem i de kanskje viktigste årene de går på skolen, sier Jan Grønbech.

Han mener erfaringene Lars Bratsberg vil skaffe seg i Asia vil bli viktige for hans videre karriere.

- Dersom Bratsberg kommer tilbake til Google Norge vil hans erfaring med store merkevareannonsører og byråer i Hong Kong og Asia forøvrig, være en kjærkommen ressurs som vil hjelpe våre kunder og byråer å ta et steg i riktig retning. Lars Bratsberg satte seg mange mål for noen år siden og har nådd de fleste.  Dette er en ny milepæl og han går foran med et eksempel som mange burde følge hvis muligheten byr seg, sier Google-sjefen.

Bratsberg sier han håper å kunne holde kontakten med den norske medie- og byråbransjen når han allerede i dag starter i sin nye opp i ved Googles Hong Kong-kontor.

- Vi holder til i 26. etasje i en 62 etasjers bygning i hjertet av Causeway Bay. Sammen med 120 andre googlere fra mer enn ti land kommer min nye hverdag til å bli både inspirerende og lærerik, sier han.

Kampanje har utfordret Lars Bratsberg til å dele noen av sine inntrykk fra Hong Kong i starten og sitt møte med asiatisk forretningskultur og medieindustri denne høsten på Kampanje.com.