VG-profilen Truls Dæhli (59) slutter som kommentator i VG. Han blir nå seksjonsleder for aldersbestemte landslag i Norges Fotballforbund (NFF), et forbund som har fått kjene Dæhlis verbale piskeslag mange ganger opp gjennom årene.

- Det har vært et privilegium å jobbe i VG. Jeg trodde ikke det var noe som kunne lokke meg ut av den posisjonen, men dette ble rett og slett for fristende for meg, sier Dæhli til VG.

Den nyopprettede stillingen har mange av de samme oppgavene som Stig Inge Bjørnebye hadde før han forlot NFF til fordel for Rosenborg tidligere i år. 

-Å være sportskommentator har vært et privilegium, men nå får jeg muligheten til å jobbe direkte. NFF er en organisasjon som får mye ros og ris, men jeg vet at det er skjedd mye spennende den siste tiden. Dette er utviklingsarbeid som er kjempespennende. Jeg er her for å lære og for å bidra på de områdene jeg kan, og jeg håper jeg kan bidra til å se ting litt med andre øyne, sier Dæhli i en pressemelding fra NFF.

Generalsekretær Kjetil Siem er godt fornøyd med at Fotballforbundet har lokket den hardtslående VG-kommentatoren over til NFF.

- Dette er en meget spennende ansettelse og vi gi sportsavdelingen en egen ansatt med en meget viktig dimensjon også på kommunikasjonssiden. Vi snakker tross alt om en av landets aller sterkeste penner som nå kommer over for å bli med på å utvikle oss videre. Truls kjenner fotballen fra flere vinkler og både «Jeg spiller for Norge» og Eat Move Sleep blir prosjekter han får ansvar for, i tillegg til de rene administrative oppgaver, sier Siem i meldingen.

Fotballpresident Yngve Hallén kommenterer ansettelsen slik:

- Dæhli har stor kunnskap og engasjement for norsk fotball og idrett. Han vil tilføre vår organisasjon verdifull kompetanse. Derfor er det kjekt å ønske Truls Dæhli velkommen på laget, sier fotballpresident

Dæhli har jobbet i VG siden 1986.

- Dette er en trist nyhet for VG og en kjempesignering for NFF. Truls er en legende i VG-sporten. Han har vært en veldig viktig medarbeider internt og eksternt i en årrekke og kommer til å etterlate seg et tomrom. Han sportsfaglige styrke og integritet kombinert med en usedvanlig god penn har gjort ham til den i særklasse beste sportskommentatoren i Norge i historien, sier VGs sportssjef Øyvind Brenne til VG.

Dæhli ble tildelt NTBs språkpris tidligere i år. Han er et forbilde for sportsjournalister, mente juryen.