Morten Danielsen blir ny markedsdirektør i Egmont Publishing (tidligere Hjemmet Mortensen). Han kommer fra stillingen som leder for innovasjon og kommersialisering i markedsavdelingen i Egmont Publishing. Han overtar som markedsdirektør etter Kjetil Opaas, som går over i ny stilling.

- Vår nye markedsdirektør har et unikt blikk for innovasjon, struktur og strategi. Han har fått i oppgave å videreutvikle markedsarbeidet vårt slik at vi alltid ligger foran når det gjelder å forstå lesernes og brukernes behov, sier administrerende direktør Espen Asheim i Egmont Publishing i en pressemelding.

- Uredd for teknologi
Morten Danielsen har bakgrunn fra PwC, der han jobbet som konsulent med blant annet media som hovedområde, før han kom til Egmont som forretningsutvikler og senere leder for forretningsområdet «Innovasjon og kommersialisering».

- For å lykkes må vi kombinere treffsikker målgruppeinnsikt med et uredd forhold til ny teknologi og betalingsløsninger. Et eksempel på dette er vår nye tjeneste Flipp – en digital strømmetjeneste for magasiner og ukeblader. Og akkurat nå jobber vi med et spennende foreldre-konsept, forteller Morten Danielsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Varsler offensiv: - Å jobbe med medier føles innimellom som å bo i et hus der taket raser sammen. Men vi skal ikke sitte stille og se på at det regner inn i stua. At det er hull i taket er kun en mulighet til å fyre av raketter fra sofaen. Vi er klare for å møte et mildt sagt krevende medielandskap, sier den nye markedsdirektøren i Egmont Publishing, Morten Danielsen.

Les også: Svakere fra bladkjempe

Les også: - Markedet drives ikke av Schibsted

 Danielsen forteller at det blir en prioritert oppgave å dyrke og utvikle forholdet til leserne og spesielt mediehusets 600.000 abonnenter.

- Fremover vil vi satse mye mer på å møte kundenes forventning til brukeropplevelse, involvering og dialog. For å sikre nok kraft og fokus, etablerer vi en ny enhet som vil ta vare på det som er ryggraden i hele vår forretning – nemlig leserne, sier han.

Denne enheten vil ledes av tidligere markedsdirektør Kjetil Opaas.  

- Det siste halvannet året har vi jobbet med å organisere og ruste opp markedsavdelingen. Morten Danielsen har vært helt sentral i dette arbeidet, og nå er tiden inne for et rollebytte. Jeg har jobbet tett mot leserne våre de siste 20 årene, både redaksjonelt og kommersielt, og dette området blir enda viktigere fremover. Det er helt sentralt at vi lykkes, sier Kjetil Opaas, ny leder for  enheten «Marked Drift».

Les også: Hun får mer makt i Egmont

Les også: Slik rammer Egmont-kuttene de ansatte