Gründer Pia Sabel Gulling (27) og Venture Factory har slått seg sammen med Mediehuset Nettavisen og lanserer nå Talk About Beauty – den første norske nettsiden med forbrukernes anmeldelser av kosmetikkprodukter.

- Kosmetikkmarkedet er veldig stort, og hver eneste dag markedsføres og selges titusenvis av produkter til både kvinner og menn – produkter som alle lover å gjøre underverker. Fakta er at mange av disse produktene ikke holder det de lover, så derfor har vi utviklet en nettside hvor brukerne selv kan omtale over 13.000 ulike produkter fra et stort utvalg av kosmetikkmerker, forteller Sabel Gulling, som leder satsningen.

Vellykket sniklansering
På nettstedet Talk About Beauty oppretter brukerne en profil og får dermed muligheten til å rise og rose produkter de bruker. Formålet er å bli et nettsted med et stort, variert og nyttig utvalg av uavhengige produktanmeldelser – altså anmeldelser skrevet av forbrukere som ikke har til hensikt å selge noe.

- Brukerne samler også poeng for hver anmeldelse de skriver, poeng som etter hvert kan bli til små belønninger i form av rabatter, gavekort, gode tilbud og liknende for at de setter av tid til å omtale produkter, sier Sabel Gulling.

Nettsiden ble introdusert til et lite utvalg av potensielle brukere forrige uke, og i løpet av noen dager kom det inn rundt 2500 produktanmeldelser og flere hundre registrerte seg.

- Det vi ser så langt er at brukerne skriver lange, gjennomtenkte anmeldelser, og det virker som om brukerne syns det er gøy å få dele sine brukeropplevelser med andre, forteller Sabel Gulling.

I allianse med Nettavisen og Venture Factory
Sammen med Venture Factory har Sabel Gulling utviklet Talk About Beauty, og nå har de inngått et samarbeid med Mediehuset Nettavisen som skal være med å fronte nettsiden.

- Å samarbeide med Mediehuset Nettavisen gir oss gode muligheter til å markedsføre nettsiden og å rette oppmerksomheten mot de produktene som brukerne av Talk About Beauty mener er de beste. Med en nettside som dette, håper vi å kunne bidra til enda mer opplyste og bedre kjøpsavgjørelser blant forbrukerne, forklarer Sabel Gulling, som har har en mastergrad i media og kommunikasjon fra London School of Economics. Hun har har tidligere jobbet som journalist i diverse magasiner, radio og aviser, samt jobbet i Geelmuyden Kiese og Gambit Hill & Knowlton.

- Trang til å skape og nå mål
- Hvorfor satser du på gründerlivet?

- Å bli gründer er noe jeg alltid har drømt om og jeg har de siste årene hatt veldig mange ideer, men ingen jeg har hatt så stor tro på som dette konseptet. Jeg har også alltid vært interessert i kosmetikk, så det at jeg har startet noe innenfor dette området, overrasker nok ingen som kjenner meg. Det som driver meg er trangen til å skape og til å nå mål som jeg setter meg, pluss at jeg har innsett hvor mye man kan få til dersom man vil nok og jobber hardt nok, og denne tanken gir meg også veldig mye pågangsmot, sier Gulling til Kampanje.

 - Hva er målet med nettstedet?

- Ambisjonen er å skape en nettside med et stort, variert og nyttig utvalg av anmeldelser av kosmetikkprodukter og å bli et naturlig nettsted for forbrukere å besøke for å researche produkter før de skal handle. Når så mange kosmetikkprodukter hver eneste dag markedsføres og selges til kvinner og menn, og alle disse produktene lover gull og grønne skoger, skulle det bare mangle at det fantes en nettside hvor man kan undersøke andre ekte forbrukere sier om produktene. Med ekte mener jeg Ola og Kari Nordmann som ikke har til hensikt å selge deg noe, men som kun ønsker å dele sine ærlige brukeropplevelser. 

Håper på annonseinntekter
Provisjon fra nettbutikker og annonseinntekter blir nettstedets forretning.

- Vi blir en metabutikk som sender brukerne videre til de største norske nettbutikkene for kosmetikk dersom de ønsker å handle, og med disse butikkene har vi en affiliate-avtale. I tillegg har vi et mål om å opparbeide oss nok brukere til å kunne tiltrekke annonsører., forteller Gulling.