Svenske United Screens er ett av tre nordiske selskaper som konkurrerer om YouTube-talenter og reklamekroner i Norge. De møter blant annet konkurranse fra Splay, som nylig etablerte seg i Norge og det likelydende norske selskapet Nordic Screens.

Nå har United Screens hentet inn Marie-Louise Alvær som sjef for sitt norske kontor. Hun kommer sist fra Schibsted der hun hadde en stilling som strategisk kundesjef, men hun har også byråbakgrunn fra tiden som partner og medeier i Red Media fra 2004 til 2011.

- Jeg har sjelden blitt møtt med så mye nysgjerrighet og entusiasme fra annonsører, og kolleger i mediebransjen for øvrig, som for denne jobben i United Screens. Mange har fått med seg at United Screens var det første multikanalnettverk i Norden og vil høre mer om vår kompetanse, erfaringer og tanker om utviklingen fremover, sier Alvær.

- Bruken av video på nett har eksplodert den siste tiden, og det er ingenting som tyder på at farten skal avta. Både redaksjonelt og kommersielt blir det viktig å henge med i svingene slik at man møter de ulike målgruppenes forventninger til innhold på nett, og tilpasser seg deres nettvaner. Vi ser fra USA, og Sverige som også ligger litt foran oss, at multikanalnettverkene er med på å drive denne trenden. United Screens’ kompetanse og brede erfaring på dette i Norden er unik og et fantastisk utgangspunkt i det norske markedet, fortsetter hun.

Marie-Louise Alvær skal jobbe sammen med Helle Aakesen, som kommer til å arbeide som Channel Manager og er ansvarlig for å rekruttere nye youtubere til nettverket. Helle kommer fra Induct Software, et innovasjons-programvareselskap basert i Oslo, og har i tillegg en egen YouTube-kanal, HelleMyLady.

- Det er en spennende tid å gå inn i det norske markedet på. Det har vokst frem et
enormt antall youtubere i Norge det siste året, samtidig som markedet og publikumet har modnet og vokst i antall. Man kan si at det i dag er nesten stuerent å omtale seg selv som en YouTuber, på samme måte som vi så med bloggere for bare noen år tilbake. Fremtidsutsiktene er veldig lyse om vi tar Sverige som utgangspunkt, det er ikke lenger kun de som satser internasjonalt med et engelskspråklig innhold som lykkes, men flere og flere med lokal tilpasning oppnår stor suksess for tiden, sier Helle Aakesen.