Det franskeeide utendørsselskapet JCDecaux har alltid markert seg på kåringen «Årets medieselger» som arrangeres av mediebyrået Mindshare under navnet People Purple Award. Salgsdirektør Torgeir Johannessen har tidligere vunnet konkurransen og i 2013 fikk salgs- og markedsavdelingen i JCDecaux «Hedersprisen» i konkurransen.

- I 2014 hadde selskapet to nominerte på shortlist i den samme konkurransen. Så vi har med andre ord allerede en av Norges aller beste salgs- og markedsavdelinger, sier Torgeir Johannessen, salgsdirektør i JCDecaux Norge, til Kampanje.

Nå vil JCDecaux høste fruktene av denne posisjonen og intensiverer jakten på nye medietalenter gjennom satsingen JCDecaux Académie.

- Vi har tradisjon for å løfte frem og utvikle talenter, og vi er stolte av at tidligere JCDecaux-talenter i dag jobber i selskaper som blant annet Google, Aegis, TV 2 og MTG. Videre er det slik at bransjen og markedet utvikler seg i rekordfart. De mest innovative selskapene og menneskene som jobber der blir flinkere og flinkere. Vi er verdens største utendørsreklameselskap, og vi vinner årlig priser som viser at vi er det mest innovative. Annonsører og mediebyråer utfordrer oss likevel hver dag og vi ønsker å møte denne utfordringen skikkelig, sier Johannessen.

For å komme over de beste folkene, har utendørsselskapet nå opprettet en ny stilling som talentsjef og den nye talentjegeren blir Karinne Skotte Lauritzen. Hun har ti års erfaring i JCDecaux og var selv på shortlist i kåringen av «Årets medieselger» i 2009

- Det at vi nå intensiverer jakten på unge, sultne og ambisiøse mennesker er selvfølgelig ikke noe vi er alene om – alle er alltid på utkikk etter talenter. Vi kommer imidlertid til å investere mye for å gi de utvalgte en best mulig start på en fremgangsrik karriere i norsk mediebransje. De utvalgte vil få anledning til å lære fra de flinkeste folkene i norsk mediebransje. De skal bruke tid hos annonsører og hos våre venner i reklame- og mediebyråer. De skal hospitere hos våre kollegaer i Frankrike og England, sier hun. 

Skotte Laurtizen sier det ikke er snakk om en traniee-ordning.

- Vi kommer til å kreve mye, men vi kommer også til å gi mye tilbake. Dette er ikke et trainee-program, men vi er enkelt og greit ute etter å få flere flinke folk på laget, og vi er villige til å investere i dette arbeidet, sier Skotte Lauritzen.