Det er klart for et lederbytte i Telenors mobilselskap Dipper. Cecilie Vanem slutter i Dipper til fordel for en ny stilling i Microsoft. Ny sjef i Dipper blir strategi- og merkevaresjef i Telenor Mobil Åsa Lunde.

- Dipper har vært et eventyr for meg, og det er med tungt hjerte jeg nå forlater selskapet. Men Lunde har solide meritter og medarbeiderne i Dipper vil sørge for at hun raskt blir varm i trøya, sier Cecilie Vanem.

Til Kampanje sier Vanem at hun nå skal «tilbake til IT-bransjen» etter at hun tidligere har jobbet både med salgs- og forretningsutvikling i Inmeta Crayon og som salgs- og markedsdirektør i Software Innovation.

- Jeg gleder meg veldig til å bli en del av Microsoft, et selskap som skaper innovative og solide løsninger sammen med partnere og kunder, sier Vanem til Kampanje.

- Dønn ærlige
I Microsoft blir Vanem storkundedirektør og får dermed ansvaret for en rekke av de største bedriftene i Norge.

– Microsoft har høye ambisjoner for sine produkter og tjenester og en slik posisjon krever et tett samarbeid med selskapets kunder. Det er ingen tvil om at Microsofts mobilitet- og skystrategi gir store muligheter for økt produktivitet og effektivitet hos kunder i konkurranseutsatte markeder, sier hun.

Vanem sier hun i sin nye jobb vil ha et litt annet fokus enn det hun hadde i stillingen som leder av Dipper.

- I Dipper bygget vi en ny merkevare i et satt marked og vi fikk en fantastisk vekst i 2014 og ser også at den gode utviklingen fortsetter i 2015. At vi klarte å bygge Dipper-merkevaren så raskt handlet om at vi var dønn ærlige i kommunikasjonen vår, sier hun.

Vil ta marketingbudsjettene
Dipper ble lansert i 2013 og har bygd produktet sitt rundt «smarte bedrifter som liker lave priser og enkle løsninger». Hvor mange kunder Dipper har vunnet er ikke kjent og Vanem sier hun ikke kan gå ut med dette utover å vise til «en sterk vekst».

- I Microsoft blir det kanskje mindre jobbing med merkevaren?

- Ja, det er vel en merkevare som er relativt kjent så det blir ikke så mye merkevarebygging nå. Men basert på min erfaring innenfor IT, telekom og bedriftsutvikling skal vi se på hvordan Microsoft fremover ikke bare skal ta IT-budsjettene men og marketingbudsjettene. På dette området kommer det til å skje veldig mye, sier hun.

Tar over Dipper: Den nye Dipper-sjefen blir lederen for strategi- og merkevare i Telenor Mobil, Åsa Lunde.

Telenor går ikke langt for å finne en erstatter. Den nye Dipper-sjefen blir lederen for strategi- og merkevare i Telenor Mobil, Åsa Lunde.

- Vi er svært glade for å ha sikret oss en så dyktig og ambisiøs leder som Åsa Lunde til Dipper. Hun kjenner mobilmarkedet inngående og vil kunne bidra til fortsatt vekst. Vi ønsker også Cecilie Vanem lykke til videre og takker henne for godt lederskap i en viktig fase av selskapets historie, sier Marina Lønning, styreleder for Dipper.

Åsa Lunde har jobbet i ulike lederstillinger i Telenor siden 2007, og har tidligere erfaring fra Gjensidige, Deloitte og Telia.

- Jeg gleder meg til å ta del av en av de mest dynamiske oppstartene i mobilmarkedet. Målet er å forsterke Dippers posisjon og bidra til fortsatt vekst i det krevende bedriftsmarkedet for små- og mellomstore bedrifter, sier Lunde.

Dipper hadde i 2013 en omsetning på 42 millioner kroner og et overskudd på fire millioner kroner.