I Fædrelandsvennen er Jonas Mjaaland (34) ansatt som nyhetsredaktør. Han hentes fra jobben som nyhetsredaktør i Bergensavisen. Tidligere har Mjaaland vært digitalsjef i Nordlys og jobbet som redaksjonell utvikler i Amedia.

- Med Jonas som nyhetsredaktør får vi en erfaren og digital nyhetsjeger inn i Fædrelandsvennen. Han har den gode kombinasjonen av nyhetsteft og bred digital forståelse. Han har fått til mye på kort tid i Bergen og vi ser frem til å få han til Kristiansand, sier sjefredaktør Eivind Ljøstad i en pressemelding.

- Nyhetsredaktørjobben i Fædrelandsvennen er for meg en av de mest spennende og utfordrende mediejobbene i Norge. Jeg vet jeg kommer til et fremoverlent avishus, som i en krevende mediehverdag har rustet seg på en riktig måte for å tilfredsstille lesernes behov i tiden som kommer, sier Mjaaland i meldingen.

Mjaaland overtar jobben etter Christian Stavik som har fått ny jobb i Berlingske Media i Danmark.

Det er ytterligere to nyansatte i Fædrelandsvennen. Monika Berggren Birkeland (30) går over i ny stilling i mediehuset når hun nå er ansatt som mediesjef/kveldsredaktør. Hun har bakgrunn som frontsjef, digital utvikler og reportasjeleder samme sted. Hun overtar etter Knut Engen, som avslutter sin 46 år lange pressekarriere til sommeren.

Også Anders Hamre Kulien (32) har fått ny jobb i mediehuset. Han er ansatt som digitalsjef der han skal ha ansvaret for digital produktutvikling både redaksjonelt og kommersielt.

- Disse tre representerer alle den nye generasjonen medieledere som med stor teknologisk innsikt angriper bransjens utfordringer på nye måter. Jeg er sikker på at disse tre vil gi ledelsen i Fædrelandsvennens ny kraft, sier Ljøstad.

Anders Hamre Kulien og Monika Berggren Birkeland har begge nye jobber i Fædrelandsvennen.