I februar begynner Torbjørn Urfjell i ny jobb som bransjedirektør i Virke Produsentforeningen. Urfjell tar dermed over oppgavene til det som tidligere hetet Norsk film og Tv-produsenters forening og som var ledet av Leif Holst Jensen.

- Allerede første våren stuper vi inn arbeidet med å sikre videre vekst for norsk spillbransje, lande gode rammer for filmbransjen gjennom filmmeldingen, og utforske nye muligheter gjennom NRK-meldingen, sier Urfjell i en melding fra Virke.

Han kommer fra jobben som Head of Strategy and Communication i Stordalen Foundation. Urfjell har også jobbet i ti år i politikken, samt med kommunikasjon i ulike virksomheter. Organisasjonen Virke Produsentforeningen ble ved nyttår en del av Virke, og organiserer rundt 100 selskaper innen produksjon av spill, reklamefilm, dokumentar, tv og spillefilm.

Les også: Nossum engasjert av Stordalen

- Gode historier berører alltid. I dag fortelles disse historiene oftest gjennom spill, tv og film. Virke Produsentforeningen skal legge til rette for at historiefortellerne har gode rammevilkår, og at bransjen utvikles til en enda viktigere næring for Norge i fremtiden, sier Urfjell.

Administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Hovedorganisasjon Virke sier i meldingen at hun tror Urfjell vil bidra positivt til Virke Produsentforeningen.

- Torbjørn Urfjell har miksen av erfaring og evner til å løfte bransjen et hakk videre, sier Hammer Madsen.