«Purple People Award» deles ut under Mediedagen 2015 torsdag 15. januar. For ellevte gang kåres årets beste medieselger og juryen har nominert fem personer:

  • Erling Hjorthaug (Widespace)
  • Hanne Hafstad (JCDecaux)
  • Hanne Pedersen (E24)
  • Marius Valle (JCDecaux)
  • Ola Tveit (Nettavisen)

 - De nominerte utmerker seg med servicegrad utover det vanlige, og leverer på faglig kvalitet. Profesjonalitet gjennom deling av innsikt er svært viktig. Evnen til å forstå mediets rolle i en større sammenheng og i et paid, owned & earned-perspektiv er også kritisk, sier juryleder Camilla Torvik i Mindshare.

JCDecaux har to av sine ansattepå nominasjonslistem og er en gjenganger både blant de nominerte og blant vinnerne. De øvrige nominerte kommer fra digitalsfæren.

- Det stilles stadig sterkere krav til de digitale selgerne, nå som digitalt er en etablert mediekanal. Her er det stadig flere som leverer på høyt nivå, sier juryleder Camilla Torvik fra Mindshare.

I fjor ble det for første gang bli tildelt en hederspris til en salgsorganisasjon som juryen mener har bidratt ekstra mye til å høyne det mediefaglige nivået i bransjen. I fjor var det JCDecaux som ble roset for sin innsats over mange år. Juryen varsler at det også i år er en salgsorganisasjon som har utmerket seg nok til å få en ekstra anerkjennelse.

Årets jury har foruten Camilla Torvik, Account Director i Mindshare, bestått av Kim Syvaldsen Øren, Account Director i MEC, Cecilie Faye, Daglig leder/COO i Maxus, Marianne Massaiu, Broadcast Manager i MediaCom og Peer Morten Løchting, Account Director i Mindshare.

Tidligere vinnere av prisen er Heidi Kalmo, Erik Eckbo, Ellen Cabrinetti Meum, Richard Stephen John, Trond Juliussen, Bjørn A. Sandtrøen, Gretha Nicolaysen, Gareth Williams, Siri Børsum og Torgeir Johannessen.