Om

I år er det syvende året på rad vi arrangerer vår store «Media Business»-konferanse der målet alltid er å levere det ypperste av innhold til deltagerne. Konferansen er en strategisk møteplass for ledere i medie- og kommunikasjonsindustrien, men også tilstøtende bransjer og næringslivet for øvrig. Med Media Business ønsker vi å belyse det Kampanje mener er de viktigste driverne i medier- og kommunikasjonsindustrien – drivere som i stadig større grad også treffer en rekke andre bransjer.

Utbredelsen av ny teknologi og stadig mektigere globale selskaper som Google, Facebook, Apple eller Amazon treffer et bredt spekter av aktører som en følge av digitaliseringen.

Med Google på full fart inn i bilindustrien og helse, Apple i bank- og betalingstjenester og Amazon innenfor dagligvarer og tv, utfordrer tech-selskapene nasjonale aktørers posisjoner som «billigste, raskeste og enkleste» som i stedet må forsvare seg med helt nye våpen. Men hvilke?

Med årets «Media Business» vil du få svaret på hvordan din bransje kan trygge sin virksomhet på det digitale markedet og møte de store globale gigantene med helt nye virkemidler og våpen det være seg kvalitet, personalisering, tillit eller i helt nye bransjekonstellasjoner og «superselskaper».

Noen av dem du vil møte på årets «Media Business 2018-2022» er PWC som vil presentere sin nye femårsrapport på markedsutviklingen, mens Boston Consulting Group vil fortelle om strategiene som gjør at du som nasjonal aktør kan lykkes i kampen mot de globale tech-selskapene.

I tillegg kommer også Schibsted-rådgiver og Berkeley-professor Morten Hansen til Norge og deltar for første gang på en mediekonferanse. Der vil han fortelle om hvordan du kan lykkes bedre i å konkurrere på det digitale markedet og bli «suveren på jobb».

Et stort panel bestående av tidligere statssekretær Jon Gunnar Pedersen fra Arctic Securities, sosiolog og samfunnskritiker Kjetil Rolness og den nye Dagbladet-redaktøren Alexandra Beverfjord vil også delta i større paneldebatt om brukernes og investorenes tillit til mediebransjen og de demokratiske utfordringene dette byr på.

Spørsmål? Send en e-post til event@kampanje.com

Program
Onsdag 05.09.2018
Dag:

08:15 - 09:00

Registrering og frokost

09:00 - 09:10

Velkommen og introduksjon

Knut Kristian Hauger er ansvarlig redaktør og daglig leder i Kampanje Forlag AS og en ofte brukt debatt- og konferanseleder i medie- og kommunikasjonsbransjen. Han har jobbet både som journalist og nyhetssjef siden 2001.
Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør
Kampanje
09:10 - 09:35

Global entertainment & media outlook 2018-2022

Eivind Nilsen er partner i revisjons- og rådgivningselskapet PriceWaterhouseCoopers og er ansvarlig for rapporten «Global Entertainment and Media Outlook»
Eivind Nilsen
Partner/Konsulent
PwC
Øystein Sandvik
Direktør
PwC
09:35 - 10:10

Personalization, the holy grail of big data and how regional companies can claim their share

Currently Principal at BCG based in the Nordics. Pelle is part of BCG Gamma; BCG Gamma designs and builds powerful analytics-based solutions designed to help our clients tackle their most pressing business problems.
Pelle Sommansson
Principal
Boston Consulting Group
10:10 - 10:45

Den nye tv-krigen – hva skjer når telekom sluker medieselskapene?

Teleselskapene har lagt sin elsk på tv-industrien. I USA har Comcast, AT&T og Verizon gjennom flere år kastet seg over innholdsprodusentene og 2018 ble året da TDC ville slå seg sammen med MTG og Telia ... les mer
Erling Thune er porteføljeforvalter i DNB Asset Management innenfor globale aksjer med fokus på telekommunikasjons- og media. Før han startet i selskapet i 2008 var han leder for Investor Relations for Telenor ASA fra 2000. Mellom 1996 og 2000 var Erling leder for Elkjøps konsernkommunikasjon og Investor Relations. Mellom 1993 og 1996 arbeidet Thune som journalist i Finansavisen og informasjonssjef i Hakon Gruppen. Thune er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen (NHH).
Erling Thune
Portfolio Manager
DnB Asset Management
10:45 - 11:15

Pause

11:15 - 11:45

Assistentens tidsalder - slik kommer de nye digitale assistentene til å endre hverdagen vår

Børsum jobber til daglig som Industry Leader i Google Norway, med spesielt fokus på finansbransjen og norsk reiseliv. Hun har et sterkt og brennende engasjement for digitalisering og mulighetene teknologi byr på. Børsum har 20 års erfaring fra mediebransjen innenfor salg og ledelse. I tillegg til å ha jobbet i Google i ti år har hun erfaring som salgssjef i Kanal 24 (nå Radio Norge) og rådgiver fra mediebyrå.

Siri Børsum har en Master i Europeisk Business og en Bachelor (Hons) i Media & Communication. Hun sitter i dag i styret til Varier. Børsum har også sittet i styret til Visit Lillehammer, Virke - Teknologi & Kunnskap og American Chamber of Commerce.
Siri Børsum
Leader of Digital Transformation
Google Norway
Ingrid har bred og internasjonal erfaring fra sine 13 år i Google, og har bl.a. vært Googles globale Chief Business Officers høyre hånd basert i London og California og vært ansvarlig for YouTube i Norge. I dag er hun Head of New Partner Development, og i tillegg til å jobbe med å utvikle Googles partnere har hun gleden av å jobbe med lanseringen av Google Assistenten i Norge. Ingrid har en Master i European Business fra Frankrike.
Ingrid Dynna
Head of New Partner Development
Google Norway
11:45 - 12:15

How to compete in a digital era

Morten Hansen er ekspert på ledelse og professor ved University of California, Berkeley. Han har skrevet flere bestselgerbøker som Great By Choice og Great At Work. Hansen har tidligere vært professor ved Harvard Business School og INSEAD i Frankrike. Har en Ph.d. i Business Administration fra Stanford University. Hansen bor i San Francisco med fransk kone og to døtre.
Morten Hansen
Professor
University of California, Berkeley
12:15 - 12:45

Debatt: Hvem vinner kampen om brukerne, pengene og sannheten – er tillit den nye digitale valutaen?

Jon Gunnar Pedersen is a Founding Partner of Arctic Securities ASA og former State Secretary in Finansdepartementet. Mr. Pedersen served as Financial Analyst and Investment Banker with Orkla Finans and later Enskilda Securities. Since 2002, Mr. Pedersen served as Private Advisory Services for DnB NOR ASA, the Ministry of Trade and Industry and the Ministry of Petroleum and Energy. He served as Financial Adviser of DnB NOR on its strategic acquisitions and served the Norwegian government on its IPO and stock exchange.
Jon Gunnar Pedersen
Director
Arctic Securities ASA
Alexandra Beverfjord er utdannet Cand.polit. fra NTNU og startet sin journalistiske karriere som journalist i Adresseavisen i 1996 og fikk raskt ansvaret for fredagsbilaget UT-magasinet. Hun ble ansatt i Dagbladet i 2001. Beverfjord ble utgavesjef for Magasinet i 2005. Deretter hadde hun jobben som nyhetsredaktør fra 2010, fram til hun gikk over til NRK for jobben som reportasjeredaktør i 2013. Siden 2015 har Beverfjord arbeidet som nyhetsdirektør i NRK, før hun nylig returnerte «hjem» til Dagbladet som ansvarlig redaktør for avisen.
Alexandra Beverfjord
Ansvarlig redaktør
Dagbladet
Kjetil Rolness
Forfatter
12:45 - 13:00

Oppsummering av dagen

Knut Kristian Hauger er ansvarlig redaktør og daglig leder i Kampanje Forlag AS og en ofte brukt debatt- og konferanseleder i medie- og kommunikasjonsbransjen. Han har jobbet både som journalist og nyhetssjef siden 2001.
Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør
Kampanje
13:00 - 14:00

Lunsj på Theatercaféen

Dag:

Arrangører

Foredragsholdere

Knut Kristian Hauger
Ansvarlig redaktør
Kampanje
Kjetil Rolness
Forfatter
Alexandra Beverfjord
Ansvarlig redaktør
Dagbladet
Jon Gunnar Pedersen
Director
Arctic Securities ASA
Morten Hansen
Professor
University of California, Berkeley
Ingrid Dynna
Head of New Partner Development
Google Norway
Siri Børsum
Leader of Digital Transformation
Google Norway
Erling Thune
Portfolio Manager
DnB Asset Management
Pelle Sommansson
Principal
Boston Consulting Group
Øystein Sandvik
Direktør
PwC
Eivind Nilsen
Partner/Konsulent
PwC

Sponsorer

Bli Sponsor