Kampanjeskolen: Fremtidens kommunikasjonskanaler

13.11.2018 08:30 - 11:30
Program
Vika Kino, Ruseløkkveien 14, Oslo

Om

Fremveksten av digitale plattformer og forbrukernes omfavnelse av disse, har ført til drastiske endringer i hvor og hvordan forbrukerne orienterer seg når de skal foreta valg – og hva og hvem som påvirker dem. TV-seingen fortsetter å falle i store deler av befolkningen, og spesielt blant unge og de som har vokst opp i den digitale tidsalderen; Snapchat er den største kommunikasjonskanalen blant de unge, og dagens «kjendiser» og påvirkere vokser frem på YouTube og Instagram. De har et annet forhold til reklame og de tradisjonelle mediekanalene, og stiller andre krav til merkevarer.

Hva gjør dette med mulighetene for å påvirke morgendagens forbrukere? Hvordan tilnærmer en markedsfører seg dette landskapet og en ny generasjon forbrukere? Vi setter fokus på hvordan man som en moderne markedsfører kan dra nytte av de nye mulighetene, men også hvilke fallgruver som finnes.

Spørsmål? Send en e-post til event@kampanje.com.

Program
Tirsdag 13.11.2018

08:30 - 09:00

Registrering og frokost

09:00 - 09:20

Les mer Fremtidens markedskommunikasjon - noen perspektiver

Lars Erling Olsen, Professor, Handelshøyskolen BI
Lars Erling Olsen, professor ved Handelshøyskolen BI, vil innlede Kampanjeskolen med noen perspektiver på markedskommunikasjon i 2018 og fremover. Er alt det nye nytt? Eller kan vi fortsatt lære noe av gamle klassikere? Olsen vil forsøke å skissere opp noen perspektiver og rammer som utgangspunkt for kritisk refleksjon rundt de nyhetene du vil høre om resten av dagen.
09:20 - 10:00

Les mer Hvordan bruke digitale plattformer mest effektivt for å påvirke gjennom hele kundereisen?

Roar Aarhus, Digital Manager, Starcom
Hilde Gammelsæther, Kundedirektør, Starcom
Digitale plattformer har tatt over rollen som hovedkilde for nyheter, underholdning og informasjon. De gir oss muligheten til å kommunisere med venner og familie – døgnet rundt. Vi kan handle når og hvor vi vil, og sammenligne priser med et klikk. De unge er storforbrukere av innhold på sosiale medier, men er nådeløse i hva de bruker sin tid på. Digitale plattformer og tilgang på data gir oss som markedsførere store muligheter, men det er samtidig lett å gå seg vill i jungelen av muligheter. Starcom deler perspektiver og læring, inkl. eksempler: Hvordan og når fungerer digitale plattformer best? Hvordan sikre mest effektivt samspill mellom egne og betalte kanaler? Hvordan kan digitale plattformer levere bred dekning og oppmerksomhet, men også målretting og økt relevans ved smart kobling av data og innhold – også mot unge?
10:00 - 10:20

Pause

10:20 - 10:50

Les mer Hva betyr kontekst, redaksjonell kvalitet og tillit blant forbrukere, for hvordan din merkevare oppfattes?

Janicke Holst Eckbo, Market Development Director, Schibsted
Daniel B. Brudevoll, Head of Insight & Effect, Schibsted
Fremveksten av store, globale selskaper som Facebook, Youtube og Google, gjør noe med vår tilgang til informasjon. «Fake news», misbruk av data, og et «nyhetsbilde» basert på algoritmer, er noen av problemstillingene vi møter. Som markedsfører, er kontekst, troverdighet og åpenhet ofte viktige parametere når man vurderer hvordan og hvor merkevaren skal markedsføres. Hvordan rigger norske medier seg for å være relevante for morgendagens målgrupper, og samtidig tilby innovative og effektfulle løsninger for markedsførere? Mediehuset Schibsted vil snakke om hvordan de jobber med å gjenoppfinne posisjonen som den primære nyhetsdestinasjonen i Norge, og presenterer spennende resultater fra en stor studie som viser betydningen av kontekst, troverdighet og åpenhet for en merkevare.
10:50 - 11:15

Les mer Hvordan nå fremtidens forbruker?

Are Thu, Analysesjef, Re:Media
I oppmerksomhetens tidsalder scroller vi forbi uendelig mye innhold hver eneste dag. Samtidig auksjoneres de beste eksponeringene bort til de merkene som byr høyest på mediabørsene. Are Thu deler sine tanker om hvilke strategiske mulighetsrom og utfordringer som er i ferd med å dukke opp på markedsføringshorisonten.
11:15 - 11:30

Avslutning og oppsummering

Lars Erling Olsen, Professor, Handelshøyskolen BI

Sponsorer

Foredragsholdere

Lars Erling Olsen
Professor, Handelshøyskolen BI
Are Thu
Analysesjef, Re:Media
Daniel B. Brudevoll
Head of Insight & Effect, Schibsted
Janicke Holst Eckbo
Market Development Director, Schibsted
Hilde Gammelsæther
Kundedirektør, Starcom
Roar Aarhus
Digital Manager, Starcom

Arrangører

Kampanjeskolen: Fremtidens kommunikasjonskanaler