Siden oppkjøpet i 2020 har Capgemini jobbet med en plan for å tydeliggjøre design som en integrert del av tjenesteporteføljen og introduserer nå Frog - part of Capgemini Invent.

- Frog er et av verdens lengstlevende og mest velrenommerte designbyråer. Selskapet ble etablert i 1969, og har i løpet av årene gjort seg bemerket med prosjekter for blant annet Apple, Pfizer, Porsche og Disney. Capgemini har de siste årene gjort flere oppkjøp av design- og innovasjonsmiljøer i USA og Europa – deriblant Idean, Fahrenheit 212 og June 21 – som nå samles under den felles merkevaren frog, skriver Capgemini i en pressemelding.

Jobber med gigantselskaper
I 2017 etablerte Capgemini designstudioer i Bergen, Oslo og Stavanger. Studioene jobber integrert med Capgeminis IT-konsulenter og som en del av Capgemini Invenst managment consulting-tjenester. De leverer designtjenester til gigantkonsern som Equinor, Circle K, Altibox, Norsk Helsenett og NAV.

Nå ønsker de at merkevaren Frog skal bli utbredt i Norge.

- Frog er lite kjent i det norske markedet, men det akter vi å gjøre noe med, sier Thordur Arnason, leder for Frog i Norge.

- Navnendringen i seg selv vil sannsynligvis skape oppmerksomhet blant designere, og for kundene våre betyr vår inntreden i Frog at vi får tilgang til kunnskap og ekspertise som ikke tidligere har vært tilgjengelig i det norske markedet, fortetter han.

Gradvis utfasing
- Arbeidet som er gjort med å ytterligere integrere designmetodikk med vår management consulting-praksis, vil gjøre oss enda bedre rustet til å drive innovasjonsprosesser sammen med kundene våre.

Det sier Karl Thomas Reinertsen, leder for Capgemini Invent i Norge.

- Frog har en erfaring og et rammeverk for å drive strategiske innovasjonsprosjekter, som både våre lokale og globale kunder vil nyte godt av, fortsetter han.

Overgangen fra Idean til Frog vil skje gradvis over sommeren og innen utgangen av september forventes det at alle studioer globalt vil ha skiftet navn.