Det velkjente Oslo-varemagasinet Steen & Strøm står nå klare med en ny visuell identitet. Til å fronte sin nye kampanje har varemagasinet valgt å spille på sin lange historie, blant annet ved å bruke eldre modeller. 

- Historien har vært viktig for oss å bygge videre på og vi gleder oss til å fortsette å inspirere alle som tar turen til Oslo sentrum i mange generasjoner fremover, sier Kaia Kongsli, markedssjef i Promenaden Management i en pressemelding.

Se Steen & Strøms nye logoen nederst i saken. 

Året Steen & Strøm ble grunnlagt, 1797, er lagt til den nye logoen for å referere til varemagasinets lange arv, samtidig som profilen har fått et mer moderne og fremtidsrettet preg. Sammen med en moderne fargepalett og et originalt utseende, får Steen & Strøm en visuell stemme som er leken, ambisiøs og tilgjengelig, skriver varehuset i  meldingen.

- Steen & Strøm har vært en slags moderne klassiker i generasjoner, noe den nye identiteten ivaretar. Helt siden 1797 har varemagasinet samlet det beste innen mote, mat og skjønnhet fordelt på seks etasjer i Oslos motekvartal, Promenaden Fashion District.  Steen & Strøm har fungert som byens møtested og inspirert trender og livsstil gjennom ulike epoker. En tradisjon vi er stolte av, og har tatt med oss i arbeidet med den nye profilen, sier Kongsli. 

Den nye visuelle identiteten er et resultat av et samarbeid med Lotta  Nieminen Studio, som tidligere har jobbet for blant annet Hermès, Bvlgari og Vanity Fair.

- Å trekke fra en så lang historie er et veldig inspirerende utgangspunkt for et prosjekt siden historien allerede er der! Det var viktig for meg å tolke Steen & Strøm sin arv gjennom en moderne linse for å fremheve ikke bare arven, men varemagasinets posisjon som en dristig og fremtidsrettet motedestinasjon. Resultatet er en gjenkjennelig, men tilpasningsdyktig identitet som balanserer det gamle og det nye, sier Nieminen.

I sentrum av den nye identiteten er en omfortolking av det doble S-monogrammet, som nå tar form fra det sirkulære hjørnet av Steen & Strøm-bygget.

- Vi ser på oppgraderingene i både bygget og den visuelle profilen som investeringer for fremtiden. Både for Steen & Strøm og for Oslo Sentrum. Den nye identiteten er gjenkjennelig og samtidig tilpasningsdyktig, noe som gjør at den stadig vil være i utvikling. Alt er nå lagt til rette for at Steen & Strøm skal fortsette være et foretrukket sted for inspirasjon, matopplevelser og god shopping i lang tid fremover, sier Kongsli.  

Ny logo:

I sentrum av den nye identiteten er en omfortolking av det doble S-monogrammet, som nå tar form fra det sirkulære hjørnet av Steen & Strøm-bygget.