Kommunikasjonsdirektør i Bouvet, Henriette Høyer, kan fortelle at det var naturlig å involvere alle de ansatte da selskapet skulle re-designe sin egen logo. En av målsetningene var å få frem mangfoldet i selskapet.

- Vi ba de ansatte tegne en runding på sin måte, og så satte vi dette sammen til én. Det har blitt til en helt unik O, akkurat som hver og en av oss er unik, samtidig som vi er oss, sier Henriette Høyer til Kampanje. 

Totalt kom det inn 1.200 forslag om ulike «O»’er da Bouvet forsøkte å involvere de ansatte.

- Blitt myndige
Høyer kan videre fortelle at konsulentselskapet i fjor fylte 18 år, og at tiden nå var moden for å bytte profil.

- En profil vil på et tidspunkt være moden for fornyelse og når vi nå har blitt myndige ønsket vi derfor å utvikle den til og uttrykke den tyngden et voksent selskap har opparbeidet, sier hun.

Hun legger til at det også er viktig å modernisere seg i et selskap som har et designmiljø med over 120 designere. Med et så sterkt fagmiljø sier hun at det også var en selvfølge at profilen ble utviklet in-house.

- Utviklingen av profilen gir oss den verktøykassen vi behøver for å vise oss frem, men også rom for og fortsatt beholde det lekne pågangsmotet vi alltid har hatt, understreker Henriette Høyer.

Ny og gammel logo:

Her ser den nye Bouvet-logoen øvest og den gamle under på oransje bakgrunn. - Logoen skal være fast, men alt annet kan være fleksibelt, sier designer Andreas Reutz i Bouvet.

- Møte det nye som kommer
Andreas Reutz
er ansvarlig grafisk designer internt i Bouvet, og har sammen med Gry Eilertsen, konsulent i Bouvet, utviklet den nye profilen. Reutz begynte i Bouvet i august i fjor, mens Eilertsen har jobbet som designer der i 18 år. Utviklingen av den nye profilen har dermed blitt godt ivaretatt, både gjennom erfarne og helt nye øyne. I tillegg har en referansegruppe bestående av grafisk designere fra alle regionene til Bouvet kommet med innspill.

- Målet med denne endringen er å skape et tidløst rammeverk som gir oss større fleksibilitet til å følge trender og som skal tåle tidens tann. Vi ønsker å skape et stødig og godt rammeverk, der logoen skal være fast, men alt annet kan være fleksibelt, så vi kan møte det nye som kommer, sier Reutz.