We Oslo og Solberg & Hansen har vært igjennom et omfattende merkevareprosjekt som inkluderer ny merkevareplattform, ny visuell identitet og nytt design for selskapets kaffe- og teprodukter.

Designbyrået We Oslo har jobbet med prosjektet i over ett år etter at de vant oppdraget.

- Da oppdraget ble utlyst så vi etter en samarbeidspartner som kunne bistå oss på alt fra merkevarestrategi, porteføljestyring og design. Valget falt på We Oslo, som sammen med Anniken Fjelberg, fremsto som godt rustet til å levere på dette prosjektet, sier Ragnhild Ilje Werenskjold, markedssjef hos Solberg & Hansen.

- De viste at de kunne bygge en merkevareplattform, og forstod den forretningsmessige delen av prosjektet, fortsetter markedssjefen.

Saken fortsetter etter bildet.

solberg hansen nr 2 2021 980 674.jpgNytt design: We Oslo står bak Solberg & Hansens nye design.

Ti år siden sist
Det er ti år siden Solberg & Hansen sist gjennomførte en profiloppdatering. Kaffehuset, som har en historie tilbake til 1879, ønsker å tydeliggjøre og forsterke sin posisjon i markedet.

- Det har skjedd vesentlige dreininger i vårt marked, som vi har vært nødt til å ta innover oss. Med det gamle designet så alt veldig likt ut. Det var lite ved formspråket som fortalte historien bak kaffen. I tillegg opplevde vi tøff konkurranse fra uavhengige kaffebarer og brennerier, så vi så et klart behov for å tydeliggjøre og revitalisere posisjonen vår, sier Ilje Werenskjold.

Kristine Lillevik, kreativ leder og partner i We Oslo, sier det var gøy å gyve løs på oppgaven. 

- Ikke bare skulle vi finne frem til en logisk navigasjon som tilfredsstiller kundenes behov for informasjon, men premium-produkter innen kaffe og te stiller også høye krav til estetikk og håndverk, så dette har rett og slett vært et drømmeprosjekt for oss, sier Lillevik.

We Oslo har stått for det nye designet med Anniken Fjelberg som strategisk rådgiver, Linn Bakke som prosjektleder og illustrasjoner gjort av Gilles & Cecilie Studio.