I disse dager går Fjordkraft, i samarbeid med Knowit Experience, ut med et nytt kommunikasjonskonsept. Samtidig lanserer de nye teknologiske løsninger for boligen.

- Fjordkraft skal gjøre innovative produkter og tjenester i boligen og hjemmet tilgjengelig for folk flest. Målet vårt er at smarte produkter skal være så enkle at alle kan forstå og ha glede av dem, sier markedsdirektør Janette Bjorøy.

Nederst i saken kan du se den nye kampanjefilmen.

- Våger å fornye
De fleste kjenner nok Fjordkraft med oransje flater og logoen som har blitt brukt både i markedsføringen av kjerneproduktet strøm, og senere også i kommunikasjon av nye forretningsområder som mobilabonnement og solceller.

Kreativ leder og merkevareutvikler i Knowit, Tor Martin Bøe, forteller at Fjordkrafts visuelle profil mer eller mindre har vært identisk siden 2005.

- Uttakene har reflektert kjerneverdiene enkel og tilgjengelig godt. Å holde på dette over så lang tid har gitt selskapet en unik posisjon i markedet. Det må vi ikke endre, men utvide, sier Bøe og legger til:

- Det har vært sentralt å bevare det oransje. Samtidig våger vi å fornye oss ved å la det grafiske og levende spille sammen.

Ifølge Sigrid Stana Fasmer, kundeansvarlig i Knowit, er tanken at det nye uttaket er like skalerbart og slitesterkt som det opprinnelige oransje.

- Vi kan hele tiden bygge ut med nye produkter og tjenester i hjemmet eller på arbeidsplassen, sier hun.

Langsiktig og posisjonerende
Kommunikasjonskonseptet presenterer strømleverandøren som en naturlig del av hjemmet. Fra «analoge» produkter som trenger strøm, til smarte produkter som panelovner og ladestasjoner som kan styres gjennom Fjordkrafts app.

- Slik løfter vi frem produktene og tjenestene som «helheter» som bidrar til å gjøre hverdagen enklere. Konseptet plasserer det grafiske universet, hovedsakelig inspirert fra mulighetene og tjenestene som er tilgjengelige i Fjordkrafts app i en familiebolig, sier Bøe.

Det innebærer for eksempel at man viser strømforbruk og styrefunksjoner på lading av elbil, panelovner, varmepumper, mobiltelefoner og lignende.

Konseptet går bredt ut på TV, med påfølgende støtte i digitale medier. Det skal være langsiktig og tydelig posisjonerende. Bjorøy forteller at det fortløpende vil bli oppfulgt med produktannonsering som bevarer det visuelle uttaket, men som viser stadig nye deler av Fjordkraft-universet.

- Vi skal vise mangfoldet i brukermulighetene, synliggjøre hvordan vi gir boligen ny energi og kundene mer for pengene, sier hun.

Se kampanjefilmen her: