Torsdag 11. mars i en direktesendt prisseremoni i regi av Design og arkitektur Norge (DOGA), ble det i dag delt ut en rekke design- og arkitekturpriser.  DOGA-merket for design og arkitektur har vært delt ut siden 1965 og er en årlig pris som gis til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og arkitektur. 

Blan noen av designvinnerne finner en byråene Eggs Design, Anti, Bakken & Bæck, NoA Ignite og Behalf for flere ulike prosjekter. Eggs Design fikk pris for sin plasthette Bewi Smart Protector som kan spare olje- og gassektor for 100.000 tonn med plastavfall, mens Anti var involvert i designet av Oslos nye hovedbibliotek, Deichman.

Behalf fikk Doga-prisen for sin digitale kokebok, Foodsteps, mens Bakken & Bæck og NoA Ignite for Ruters nye reisetjeneste.

- Vi har en stolt design- og arkitekturhistorie i Norge og det vi gjør med denne prisen er å løfte frem de aller beste. Årets vinnere har skyhøy faglig kvalitet og viser frem den imponerende nyskapingen som skjer over hele landet. Her er det virkelig mye å la seg inspirere av, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i DOGA i en melding.

Også Kolonial.no var en av totalt 17 mottakere av DOGA-merket for design og arkitektur.

Den aller gjeveste utmerkelsen, DOGA Hedersmerket, gikk i år til tre forskjellige vinnere blant annet verdens tynneste nettbrett, Remarkable 2.  Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur roser oppstartsselskapet Remarkable for å ha skapt et sofistikert teknologiprodukt med en varm og menneskelig utstråling.

- Produktet i seg selv er vakkert og gjennomarbeidet. I tillegg ligger det mye innovasjon i den tekniske utførelsen av produktet fra den nøyaktige gjengivelsen av papir, til kunsten det er å få plass til såpass avansert teknologi i det tynne skallet, står det i jurykjennelsen.

Det var næringsminister Iselin Nybø, som delte ut DOGA Hedersmerket.  

– De viser alle evne til å gå foran og inspirere andre. De er eksempler på faglig kvalitet – de er vakre, funksjonelle og nyskapende – og tilfører en unik verdi til omgivelsene sine. De viser at design og arkitektur lønner seg, og de viser vei til bærekraftige løsninger, sier næringsministeren.

De øvrige to hedersprisvinnerne var studentbyen Moholt 50|50 og bygården Kristian Augusts gate 13 i Oslo som blant har coworking-giganten Spaces som leietaker.