Reklamebyrået Schjærven har laget ny visuell profil og identitet for årets Meltwater Champions Chess Tour. Turneringene sendes på Eurosports plattformer i over 60 markeder over hele Europa og Asia, og byrået har stått for den visuelle utformingen av sendingene. Designsjef Torgeir Hjetland i Schjærven, forteller at de er imponert over ambisjonsnivået til samarbeidspartneren Play Magnus for videreutvikling i sjakksporten.

- De har turt å satse på innovasjon i en tid hvor mange andre har vært avventende, og det har vi vært opptatt av å gjenspeile i arbeidet vi har gjort for dem. Derfor har vi jobbet med generativt design, og utformet en logo som er like levende som det sjakkspillet er, sier han.

Da pandemien satte stopper for en rekke sportsarrangementer i fjor vår, bestemte selskapet Play Magnus seg for å satse på online sjakk. Med rekordstor premiepott og spillere i verdensklasse er turneringen det største online sjakkarrangementet noensinne, ifølge Schjærven.

Nederst i saken kan du se promofilmen til Champions Chess Tour 2021.

Stolt av nytenkningen
I samarbeid med webdesigneren Værsågod utviklet de en generator der et sjakkparti mates inn, og som gir designeren ulike variasjonsmuligheter for designet.

- Resultatet blir en animert logo som representerer trekkene i sjakkpartiet. Hver turnering får sin unike logo, basert på engasjement og interaksjon med publikum, som stemmer frem sitt favorittparti fra foregående turnering eller fra sjakkhistorien, forteller Hjetland. 

Les også: TV3-profil går til Play Magnus – skal lage sjakk-TV «med verden som marked»

Arne Horvei, Tour Director i Play Magnus, forteller at touren er et viktig satsningsområde.

- Schjærven har vært flinke til å utfordre oss underveis, og den visuelle profilen og nytenkningen med logogenerator er noe vi er veldig stolte av, sier han.

Schjærven har samarbeidet med Biovisjon for å utforme selve TV-sendingene for Eurosports plattformer.

Les også: Play Magnus selger sjakkrettigheter til Eurosport

- En god dose show-faktor
- Det er en utrolig morsom utfordring å skulle formidle norsk sjakk-glede til et så stort og internasjonalt publikum, sier Hanna Hunter, daglig leder i Schjærvens filmproduksjonsselskap Clockwork.

Hun forteller at briefen var å produsere innhold til et sjakkevent som ikke bare snakket til de spesielt interesserte, men fanget oppmerksomhet hos et større publikum.

- Vårt mål er å gjøre sendingene visuelt spennende, med en god dose show-faktor, legger hun til.

Designet og utformingen av sendingene utvikles videre etter hvert som turneringen skrider frem, som et samarbeid mellom Schjærven, Play Magnus, Biovisjon og andre partnere.

Play Magnus ble etablert i 2013 av Magnus Carlsen, Anders Brandt og Espen Agdestein. Selskapet tilbyr løsninger for sjakkspillere over hele verden, samt e-læring og underholdningstjenester via sine merkevarer Chess24, Chessable, CoChess, Play Magnus og den nye Champions Chess Tour.

Se promofilmen her: