Materialprodusent Elkem har valgt seg ut et nytt designbyrå gjennom en byråkonkurranse og det er det lille byrået Minsk Design som får oppdraget. Minsk skal ifølge en melding ha slått ut to større byråer fra konkurransen.

- Selv om Elkem er et stort selskap med en lang historie og ledende markedsposisjoner, er vi i økende grad også en utfordrer i nye markeder. Minsk skilte seg ut i konkurransen som en ambisiøs utfordrer, noe som passet oss bra, og vi er sikre på at de vil gjøre en god jobb sammen med teamet vårt. Vi har mange gode historier som vi gleder oss til å fortelle i ny profil, sier Fredrik Norman, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i Elkem.

Elkem har den siste tiden meislet ut en ny global kommunikasjonsstrategi og oppdraget som nå er gitt rundt en ny visuell identitet skal støtte opp under dette. I arbeidet med ny strategi har Elkem jobbet sammen med Hans Megård fra Høst Group.

- Elkems nye kommunikasjonsstrategi bygger på bred intern forankring i tillegg til eksterne analyser. Vi opplever at Minsk forstår Elkems behov og har vist oss dette gjennom sterke konsepter og god prosess. De er et lite byrå, men teamet har lang erfaring, og gir oss muligheten til å jobbe direkte med seniordesignere. Samtidig har de gode samarbeidspartnere på andre fagområder og kan spille på ressurser både i Kina og Frankrike. Det gir oss en fleksibel, pragmatisk og effektiv måte å jobbe på, som passer oss, sier Norman.

Fra Elkems side bidrar også kommunikasjonssjef Hans Iver Odenrud og rådgiver June Skoug Haugen, i tillegg til representanter fra selskapet i Frankrike, USA og Kina.

- Glade for at Elkem våget
Norman sier Minsk har satt sammen et skreddersydd team med gode samarbeidspartnere som skal møte de ulike behovene til Elkem underveis. Minsk består i dag fire ansatte og hadde i 2019 en omsetning på litt over 3,5 millioner kroner. De fire er Kathrine Winther Løkke, Jenny Leite-Vikra, Kari Marie Blix og Marte Espevik.

- Vi er veldig glade for at Elkem våget å velge et lite byrå og ser frem til å samarbeide med et fremtidsrettet konsern som er opptatt av bærekraftig industri, sier designer og partner i Minsk. Kathrine Winther Løkke i en melding.

Hun kan videre fortelle at siden oppstarten i 2012 så har byrået jobbet med en stor variasjon av kunder og designoppdrag.

- Etter mange år med lokale kunder er det spennende å ta steget ut og jobbe internasjonalt, så nå gleder vi oss veldig til å levere for Elkem, sier Winther Løkke, 

Medvirkende i teamet fra Minsk finner en også Amira Azmi, Feed og Push Media.

- Vi gleder oss stort til å jobbe sammen med Minsk om et oppdatert visuelt utrykk som reflekterer Elkem som et spennende selskap i rask utvikling, med en langsiktig visjon om å bidra til en bærekraftig fremtid ved å produsere avanserte silikoner, silisiumprodukter og karbonløsninger som skaper verdier for kunder, ansatte, eiere og samfunnet, avslutter Norman.

Elkem ble grunnlagt i 1904 og er i dag et av verdens ledende selskaper innen avanserte materialløsninger. Selskapet har om lag 6700 ansatte og 31 fabrikker over hele verden, med tyngdepunkter i Norge, Frankrike og Kina.